Barn utfører «challenger»: – Er snakk om nakenbilder, farlige stunts i trafikken og ildspåsettelse

Politiet har fått melding om lokale snapchatkontoer som mobber, sprer trusler og truer ungdom til å dele nakenbilder.

DEL

Det er så kalte challenger – utfordringer. De som ikke deler blir truet. Dette pågår blant skoleelever i Finnmark helt ned til 6. klasse.

Politiets «challenge» går nå til foreldre i Finnmark:

– Snakk med barnet ditt om dette. De kan ha en stor klump i magen, blitt truet og er redd, og tør ikke si nei. Skoleferien er i gang, og kanskje mange er alene på dagtid. Hør med de om de er medlem av slike grupper på snapchat, eller om de pleier å få «challenger». Vi ønsker ikke å skrive hvilke kontoer det gjelder fordi vi ikke vil gi de flere medlemmer. Men barna dine har kanskje hørt om det. Snakk med dem, skriver politiet på Facebook.

Dette er ikke noe nytt fenomen, og mange utfordringer kan være artige og uskyldig, men når de blir truende og farlige må vi voksne si stopp og foreldre må vite om fenomenet.

Politiet oppfordrer nå til å snakke med barnet ditt om hva som er farlige og negative utfordringer. For eksempel: Slåsskamper, nakenbilder, gjøre noe farlig i trafikken, klatre på farlige steder, ildspåsettelse, øvelser som gjør at man besvimer, spise noe som ikke er mat. Lista på farlige utfordringer som har versert er lang.

Gjør barna trygge og sterke til å tørre å si nei, og lær barna at dette er ikke en grei utfordring å sende til noen andre.

Ønsker du råd eller har noe å dele med politiet, kan du kontakte dem på vår Facebook-siden Politiet i Finnmark/nettpatruljen i Finnmark eller ringe 02800 for å snakke med oss.

Artikkeltags