Statoil øker leteboringen i Barentshavet i år

Flere brønner: Statoil gjør Barentshavet til det nest sentrale området i boreplanene for neste år. Riggen «Songa Enabler» vil være en av dem som skal i aktivitet i Barentsa\havet om kort tid. Pressefoto

Flere brønner: Statoil gjør Barentshavet til det nest sentrale området i boreplanene for neste år. Riggen «Songa Enabler» vil være en av dem som skal i aktivitet i Barentsa\havet om kort tid. Pressefoto

Artikkelen er over 3 år gammel

– I Norge er letekampanjen på fem til sju brønner i Barentshavet helt sentral i aktivitetsplanen for 2017.

DEL

Det er sier Statoils konserndirektør for leting, Tom Dodson i en pressemelding.

– Barentshavet har stått for flere av Norges mest betydelige oljefunn de siste årene. Vi ser fram til å teste nye mål, både i den relativt velkjente geologien omkring Johan Castberg og Hoop/Wisting-området, og noen nye uutforskede muligheter med usikkerhet knyttet til funnsannsynlighet, men potensial for store funn.

– Denne kampanjen kan gi oss avgjørende informasjon om den langsiktige framtiden til norsk sokkel, sier Dodson.

Feltnært i sør

I Norskehavet og i Nordsjøen er ambisjonen å påvise feltnære volumer for å forlenge levetiden til eksisterende infrastruktur, samt fastslå vekstpotensialet.

Totalt forventer Statoil å fullføre 16–18 letebrønner på norsk sokkel i 2017.

– Nye funn er helt avgjørende for å motvirke fallende produksjon fra dagens felter og sikre nye volumer fra norsk sokkel, sier Dodson.

Mer kostnadseffektivt

– Ved å utnytte egne forbedringer og endrede markedsforhold, har vi fått flere brønner, mer leteareal og mer seismikk for leteinvesteringene våre de siste årene, legger konserndirektør for leting, Tim Dodson til.

– Dette gjør oss i stand til å planlegge et sterkt boreprogram for 2017 på ca. 30 letebrønner som operatør og partner.

Letebrønnprogrammet har god balanse mellom påviste, velkjente bassenger og nye, uutforskede områder, sier Dodson, og understreker at leteboringsplanene forutsetter tillatelser, riggtilgjengelighet og partnergodkjennelser.

Økning fra 2016

I 2016 fullførte Statoil til sammen 23 letebrønner som operatør og partner, hvorav 14 på norsk sokkel.

Inneværende år er lista lagt for inntil 30 brønner, vel halvparten på norsk sokkel.

Artikkeltags