Han har god grunn til å smile: - I tillegg til mange nye kunder, viser resultatet at vi er solide

Konsernsjef Jan-Frode Janson

Konsernsjef Jan-Frode Janson Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et solid resultat for første kvartal.

DEL

SpareBank 1 Nord-Norge leverer et resultat på 344 millioner kroner før skatt i årets første kvartal, det opplyser konsernet i en pressemelding.

konsernsjef Jan-Frode Janson mener dethar vært hans beste kvartal som konsernsjef i SpareBank 1 Nord-Norge.

Mange filialer

- I tillegg til mange nye kunder, så viser resultatet at vi er solide. Vi leverer avkastning på godt internasjonalt nivå. Vi har dessuten jobbet mye med å få ned kostnadene. Nå ser vi at vi lykkes, med en kostnadsreduksjon på hele 8 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor, sier Janson.

I følge konsernsjefen har Sparebank 1 Nord-Norge like mange filialer i Nord-Norge som alle konkurrentene til sammen. Det lokker bedriftskundene.

- Den senere tid har vi dessuten rustet opp våre 16 finanssenter i landsdelen, og flyttet fullmakter og kompetanse nærmere kunden. Vi ser at nordnorske bedrifter foretrekker en lokal leverandør. Det gleder mitt nordnorske hjerte, sier Janson i pressemeldingen.

Krevende omstilling

Konkurrenten DNb varslet i begynnelsen av året, at de legger ned 59 kontorer i Norge. 15 av disse er i Nord-Norge. På landsbasis mister 600 bankansatte jobben. Hvor mange som forsvinner i Nord-Norge, er fortsatt uklart.

I mars fulgte Sparebanken Nord-Norge etter, og varslet at 21 små filialer legges ned, men uten at noen mister jobben. SpareBank 1 Nord-Norge vil ha 38 kontorer i 35 kommuner, der 82 prosent av den nordnorske befolkningen bor.

Janson innrømmer at omstillingen til en digital hverdag med både kontornedleggelser og nedbemanning, er krevende;

– Jeg vil takke både kunder og lokale politikere for god dialog, og lover at vi vil strekke oss langt for å finne gode løsninger. Samtidig vil jeg berømme våre ansatte for omstillingsvilje og ekstraordinær innsats, sier konsernsjefen i pressemeldingen.

- Går bedre i nord

Ifølge Janson er det for øyeblikket ingenting som tyder på at oljbremsen og den økonomiske knekken i kjølvannet av den, vil ramme landsdelen med det første.

- Nei, vi ser det ikke i våre tall, og heller ikke i makrotallene. Vi skal naturligvis være oppmerksomme på at nasjonale ringvirkninger kan treffe også vår landsdel. Men i øyeblikket går det rett og slett bedre i nord enn i sør. Og når det går bra for landsdelen, går det bra for landsdelsbanken, sier Janson.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken