Gå til sidens hovedinnhold

Ballo til angrep på Pasientfokus

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er tydelig at partiet Pasientfokus og den nyvalgte stortingsrepresentanten Irene Ojala har satt følelsene i kok hos min gamle kollega og gode bekjente Olav Gunnar Ballo, som spretter opp av godstolen og fyrer fra hofta - med en presisjon som blir deretter.

Jeg legger da til grunn at Ballo er korrekt gjengitt i en reportasje i Finnmarken av 16.september 2021, der han i overskriften uttaler om Pasientfokus, sitat: Ikke fnugg av realisme i kravet deres.

Ballo starter med å skyte seg selv i foten, når han på den ene side og helt riktig minner på at gode spesialisttjenester i Finnmark skapes gjennom «felles forståelse for at funksjoner må fordeles», og på den annen side klandrer Pasientfokus for «polarisering», enda alle vet at partiets hovedsak aldeles ikke er polarisering, men nettopp fordeling - rettferdig fordeling.

Polariseringen kommer av at ingen høytlønte helsebyråkrater hittil har vært villig til å lytte til Alta og Kautokeino, og hadde Ballo fått tenkt seg om, ville han sikkert ha sett det som en seier for det norske demokratiet at folk i Alta og Kautokeino i en slik fastlåst situasjon har vært i stand til å sende sin egen talskvinne til selveste Stortinget.

En velutdannet og klok dame som Ojala vil sikkert finne seg meget vel til rette der, mellom andre dyktige og forstandige representanter, og Pasientfokus kan vise seg å være det initiativet som skal til for få hele velferds-Norge tilbake på et sosialdemokratisk utviklingsspor. Det er nemlig velgerne som rår.

Til alle fortørnede helsebyråkrater i den anledning, gjenstår det derfor bare å ønske god bedring. Tell heller til hundre ved neste korsvei!

Kommentarer til denne saken