– Vi får melding om at det brenner i en badstu tilknyttet en hytte eller en fritidsbolig, forteller operasjonsleder i Finnmark politidistrikt, Martin Marum.

Brannen skal ha oppstått i forbindelse med fyring i badstuen.

– Badstuen skal være fysisk adskilt som et eget badstuhus på tomta. Det er altså ikke direkte koblet til hytta, sier Marum.

Det var personer som oppholdt seg på hytta som meldte ifra om brannen.

– Sånn som jeg forsto det, så var det ingen personer i badstuen da den begynte å brenne, og alle var i hytta.

Operasjonslederen sier at en person ble tilsett av helsepersonell etter å ha fått i seg røyk. Vedkommende ble tatt med til Kirkenes sykehus for en sjekk i etterkant av brannen.

Brant ned

Brannvesenet, politiet og ambulanse rykket ut på meldingen, men ifølge Marum var det veldig vanskelig framkommelighet til hytta.

– Det var litt vanskelig å ta seg frem til hytta, for det går ikke vei helt fram – bare noen scooterløyper. Badstuen brant helt ned, men man har klart å hindre spredning, og det var aldri noe brann i selve hytta, sier Martin Marum.

– Det var fare for spredning da brannen pågikk, men godt arbeid fra brannfolkene gjorde at det ikke spredte seg, forteller vaktleder ved 110-sentralen, Ben Emanuelsen.

Politi og ambulanse kom seg dermed ikke helt opp til selve hytta, men brannvesenet brukte scooter for å komme seg til brannstedet.

– Det lå et stykke unna, men de som var på hytta var behjelpelig med transport, så det var ikke noe problem, sier vaktleder Emanuelsen.

Brannvesenet hadde vakthold for å sikre at brannen ikke blusser opp igjen, men har per torsdag morgen forlatt stedet.

– Det er uvisst om det er noen skader på hytta, men det er mulig at det ble litt skadet av strålevarmen. Men det må man veventuelt kartlegge på dagtid, sier operasjonslederen.