Gå til sidens hovedinnhold

Babcock sliter – forlenger avtale om helikopter

Artikkelen er over 1 år gammel
(Kirkenes By)

For å sikre luftambulanseberedskapen i Nord-Norge har regjeringen besluttet å forlenge stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes frem til 15. april.

Det skriver helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

– Flyambulanseoperatøren Babcock har hatt utfordringer med å etablere sikker flyambulanseberedskap i Nord-Norge. Plasseringen av Forsvarets helikopter i Kirkenes har derfor vært viktig for å styrke denne beredskapen, spesielt for å sikre liv og helse i Øst-Finnmark, sier helseminister Bent Høie (H) gjennom pressemeldingen.

Les også

Helikopteret i Kirkenes kan bli permanent: – Betyr enormt mye

– Sykdomsutbruddet i romjulen på Babcocks baser i Alta og Kirkenes viste med tydelighet hvor viktig dette helikopteret er. Jeg har gitt oppdrag til helseregionene om å finne en løsning for snarest å utplassere et ambulansehelikopter på midlertidig basis i Kirkenes gjennom vinteren. Inntil det skjer vil Forsvarets helikopter være plassert i Finnmark. Helse Nord skal også vurdere behovet for et permanent ambulansehelikopter i Kirkenes, fortsetter helseministeren.

Helse Nord har anmodet om å forlenge stasjoneringen av Forsvarets Bell-helikopter i Kirkenes inntil 15. april. For ytterligere å sikre luftambulanseberedskapen er det også plassert et ekstra jetfly i Tromsø som avlaster kortbaneflyene og styrker beredskapen for Svalbard.

Les også

Rødt-leder Bjørnar Moxnes skulle møte Babcock-ansatte. På basen møtte han stengte dører

– Regjeringen har vurdert anmodningen om fortsatt bruk av Forsvarets Bell-helikopter til luftambulanseberedskap i Finnmark, og funnet at hensynet til liv og helse veier så tungt at stasjoneringen forlenges inntil 15. april, sier settestatsråd for forsvarsministeren, Monica Mæland.

Statsråd Mæland er oppnevnt som settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen ved behandling av denne saken.

Kommentarer til denne saken