Babcock lover å ordne feilene innen mandag: – Befolkningen skal føle seg trygge på at de får hjelp

SKAL JUSTERE: Ifølge Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten HF og Geir Tollåli, fagdirektør i Helse Nord, gjenstår det kun justeringer før alle fly kan være i beredskap uten restriksjoner.

SKAL JUSTERE: Ifølge Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten HF og Geir Tollåli, fagdirektør i Helse Nord, gjenstår det kun justeringer før alle fly kan være i beredskap uten restriksjoner. Foto:

Øyvind Juell i Luftambulansetjenesten HF sier at alle fly etter planen skal være i full beredskap over helgen. Først må restriksjonene fjernes på fem av ni fly.

DEL

– Nå har Babcock funnet ut av de tekniske problemene på flyene, noe vi er svært glade for. Totalt har i dag vi 14 fly. Av disse er fem langbanefly, mens ni er kortbanefly. Fire av disse ni flyene er helt uten værrestreksjoner, forteller Juell i pressekonferansen fredag.

Han forteller videre at planen over helgen nå er å justere på de resterende flyene slik at alle fly på mandag skal kunne være i full beredskap.

På vingene fra mandag

– Planen videre er å justere på flyene som hittil ikke er justert slik at vi kan kvitte oss med værrestriksjonene. Senest mandag er planen at alle fly skal være reparert og i full beredskap, sier Juell videre.

Det blir samtidig under pressekonferansen understreket at Bell-helikopteret fra Forsvaret fremdeles bistår fra Kirkenes.

– Det er viktig at beredskapen er der, så vi vil ikke sende tilbake de ekstra ressursene før vi ser at beredskapen stabiliserer seg. BEredskapen er der utover i uka, sier Juell.

– Skal føle seg trygge

Geir Tollåli, fagdirektør i Helse Nord understreker at befolkningen kan føles seg trygg.

– Vi har ikke fått melding om ekstraordinære uheldige pasienthendelser av alvorlig karakter. Værutfordringer i Finnmark har gjort at noen pasienter har måttet bli fraktet med bil, men det har løst seg uten alvorlige konsekvenser. Beflokningen skal være trygg på at de vil få transport når de trenger det, sier Tollåli.

Artikkeltags