Søket etter mannen som dro på mul­te­bær­tur i om­rå­det ved Asl­lat-Pier-Várri i Ka­ras­jok ons­dag har nå gått over i en ny fase.

– Vi går nå over i søk etter antatt omkommet, opplyser operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen.

Politiet har informert de pårørende om at vi ikke lengre ser det som sannsynlig å kunne finne den 78-år gamle Nils Kristian Guttorm i live. Han har vært borte siden onsdag da han dro ut på tur og ble meldt savnet torsdag morgen.

– Det er nå søkt i et areal på om lag 33 kvadratkilometer, og det meste av dette er finsøkt. Mannskapene har gått ca 3000 kilometer. Det er også søkt i et ytterligere større areal med drone og helikopter. Elva er søkt med overflatedykkere i 10 kilometer, samt vannkikkert og strandsøk fra Karasjok og oppover.

Til tross for innsatsen som er lagt ned, har letemannskapene ikke lykkes. Nå avslutter politiet søk- og redningsaksjonen, og går over til å søke etter en antatt omkommet.

Legger nye planer

Politiet vil nå analysere videre alt som er innkommet, og legge nye planer for et søk.

Når de kan gå i gang med et nytt søk er for tidlig å si, det er avhengig av hvilke ressurser som blir bestemt skal iverksettes.

– Jeg vil takke alle de som har vært ute å lett etter Guttorm. Røde Kors, Norske redningshunder, sivilforsvaret, forsvaret, Brann, SNO, elvevakter, venner og bekjente, frivillige kjentfolk og egne mannskaper. Takk til dere alle. Vi har hatt over hundre personer ute i leting i døgnet. De har gjort en formidabel innsats og er nå slitne. Dessverre gav ikke søket resultat, det er krevende for alle, sier Syversen

Po­li­ti­et gikk lørdag, i sam­råd med fa­mi­li­en, ut med nav­net på den sav­ne­de.

– Det er den 78 år gam­le Nils Kris­ti­an Gutt­orm som er sav­net. Der­som noen har møtt han på tur ons­dag 4. au­gust, øns­ker vi å kom­me i kon­takt med dem og ber de rin­ge po­li­ti­et på 02800.

Hadde pause i søket

Letemannskapene tok en pause mellom klokken 23 fredag kveld og 03 natt til lørdag.

Politiet hadde fra klokken ni et lengre møte om leteaksjonen lørdag morgen.

– Vi har leita stort sett i hele natt. Det har vært litt tåke, men de er i gang og det har de vært en god stund, sa operasjonsleder Bjørn Tormod Syversen.

Slik går de fram

De områdene som er definert å være de viktigste å søke i, har vært hovedfokuset til leteaksjonen fredag. Et kart politiet har offentliggjort, illustrerer hvordan letemannskapene går fram.

Mannens ATV ble funnet i området som på kartet er merket som «teig 1». I tillegg har dykkere fra Alta har også søkt i og ved elva fredag ettermiddag.