Politiet avslutter søket etter savnede Abdullahi Dayid Mohamud i Hammerfest. Det melder de i en pressemelding like over klokken 13 mandag.

Søkene ble gjort rundt idrettshallen Vår Energi Arena i Hammerfest torsdag og lørdag.

Boret hull for lukt til hundene

– På forhånd hadde vi boret et stort antall hull for å se om hundene på den måten fikk et bedre luktbilde å jobbe med. Men heller ikke dette ga noe endret resultat, skriver politiet i pressemeldingen.

Både Kripos og finsk politi har deltatt i søket.

– Området der en kriminalsøkshund markerte i høst er gravd opp og undersøkt uten funn. De tre hundene vi har hatt i søk den siste uken har ikke markert eller vist interesse som kan tyde på at et menneske skal være gravd ned der, eller andre steder rundt hallen, sier leder for taktisk etterforskning, Torstein Pettersen, i Finnmark politidistrikt.

Undersøkte grunnen med georadar

Tidligere i høst er det også gjort undersøkelser med georadar som kun ga utslag i det området som politiet nå har gjennomsøkt uten resultat.

– Vi har derfor besluttet å avslutte denne delen av søket. Vi jobber nå videre med avhør og gjennomgang av annet innsamlet materiale. Tipsene vi har mottatt er ikke ensartet, men blir gjennomgått og tas inn i etterforskningen, sier Pettersen.

Fortsetter etterforskningen

Den savnede Abdullahi Dayib Mohamud har vært savnet i snart to år. Det er gjort gjentatte søk i store områder både til havs og til lands hvor den savnede kunne knyttes til, og nå graving ved idrettshallen som var basert på et konkret tips.

– Vi har et sterkt ønske om å finne han og har ikke gitt opp, men etter den siste ukens resultatløse søk uten å finne ytterligere spor etter den savnede, så har vi besluttet å innstille selve søket, men ikke etterforskningen. Dersom det kommer fram ny informasjon vil søket kunne gjenopptas, sier leder for taktisk etterforskning.

Familien håper på svar

Bistandsadvokat for familien Mohamud, advokat Espen Simonsen i Alta, sier til iFinnmark at han foreløpig ikke har noen kommentar til at politiet har avsluttet søket.

Han har ennå ikke vært i kontakt med familien i dag, etter at det ble kjent at politiet besluttet å avslutte søket ved idrettshallen.

– Det jeg kan si er at den savnende Abdullahi Dayib Mohamud sin søster, Ruweyda Dayib Mohamud, har sagt til meg tidligere at familien har et ønske om at han skulle bli funnet. Og de håper at folk som sitter med opplysninger om forsvinningen, tar kontakt med politiet, så familien kan få fred og gå videre med livene sine, sier Simonsen til iFinnmark.