Gå til sidens hovedinnhold

Avlyser festivalen etter helikopterstyrten

Artikkelen er over 2 år gammel

Festivalen Høstsprell utenfor Alta er avlyst etter at et helikopter med seks personer ombord har styrtet. Fire er omkommet, en er savnet mens en siste person er til behandling på stedet.

– Arrangørene har vært rundt på campen for å samle alle til et møte om situasjonen nå. Vi har foreløpig ikke fått beskjed om at festivalen avlyses, men regner med å få mer informasjon på møtet, sier iFinnmarks reporter som er på festivalen Høstsprell.

Fire omkomne etter helikopterstyrt like utenfor Alta

Det er NRK som først meldte at festivalen nå avlyses etter helikopterstyrten rundt kl 17.00 lørdag.

Klokken 18:50 melder Helitrans at de er i gang med sitt katastrofe- og pårørendearbeide, og bruker blant annet sine helikoptre til å hente inn medlemmene i beredskapsorganisasjonen. Det melder HRS om på sine nettsider.

Det ble tidligere i ettermiddag kjent at fire personer er omkommet, en er hardt skadd, mens en er savnet.

Helikopteret var i trafikk i forbindelse med festivalen, og Helitrans har tidligere bekreftet at det var deres helikopter som falt. Daglig leder i Helitrans, Richard André Simonsen bekrefter overfor iFinnmark at det er deres helikopter som har styrtet.

– Det er vårt helikopter, men jeg har ikke tid til å snakke med deg nå, sier han.

De fremmøtte på Høstsprell fikk opplyst følgende etter ulykken:

– All musikk i kveld er avlyst av Stig Anton Eliassen. Ingenting stenges, det er lov å oppholde seg i teltene. Det er lov å samles og være sammen. Dere får være der, vi oppfordrer alle til å holde nedtonet aktivitet, var beskjeden fra scenen.

Kommentarer til denne saken