Åse samler inn til pårørende etter helikopterulykken: – Jeg har tenkt på piloten lenge

VIL GI BLOMSTER: Åse Digre ønsker å samle inn til blomster, som via Helitrans kan gå til pilotens pårørende.

VIL GI BLOMSTER: Åse Digre ønsker å samle inn til blomster, som via Helitrans kan gå til pilotens pårørende. Foto:

Det er også startet en annen innsamlingsaksjon, for Helitrans-piloten.

DEL

Åse Digre oppretter mandag en konto hvor folk kan gi sitt bidrag til pårørende etter helikopterstyrten.

– Jeg har tenkt siden de fem kom hjem at det manglet en bil i gravfølget som kom fra Tromsø. Jeg har tenkt på han, piloten, lenge. De pårørende må ha det like tungt som de pårørende til de fem. Jeg har tenkt at det er på plass å vise at vi bryr oss om at de har mistet en de også sier hun.

– Dyp sorg

Hun tenker spesielt på blomster til pårørende.

– De sitter i dyp sorg. Seks unge mennesker er døde. Helitrans fortjener også en blomst som har stått oppe i det og har hatt det kjempetøft.

Hun legger til at folk kan gi det beløpet de ønsker.

– Folk får gi det de har lyst når de vipser til den kontoen. Da får man samlet til å betale blomster, delt på seks. Så kan de pårørende få det som blir til overs. Jeg har også en kontaktperson i Heltrans som jeg har ordnet med, og som kan overlevere.

– Alle er berørt

Hun har vært opptatt fredag, men har lagt merke til at innlegget hennes om dette på sosiale medier har fått stor respons:

«Vi har mistet fem flotte ungdommer, og vi har sørget og fått dem begravet. Vi har alle slått ring om de pårørende, fam., venner og hverandre. Men jeg syns likevel vi mangler en. Den svenske piloten, og hans nærmeste fam., alle venner, kolleger. Hvis vi hadde gitt en krone hver, så kunne vi gi det til Helitrans, som kunne bestilt og fått levert en blomst fra Altas befolkning.», skreiv hun fredag.

– Jeg har sett at det er masse innlegg. Alle er berørt på ett eller annet vis. Og vi har hjertevarme for alle. Ingen skal føle seg alene, sier hun til iFinnmark.

På spleis.no er det også opprettet en innsamling til Helitrans-pilotens pårørende, fredag.

«Innsamlingen øremerkes kostnad rundt begravelsen til piloten. Overrekkes til Helitrans som gir dette videre til de pårørende», skrives det på nettstedet.

Det er Trond A. Berntsen som har opprettet denne innsamlingen.

Artikkeltags