Gå til sidens hovedinnhold

«Årøya bør stå som et av de verste eksempler på sentralisering og elendig Ap-styring»

Rut Olsen med svar til Kurt Methi.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I et leserinnlegg fra Kurt Methi, Ap, så beskyldes jeg for å ville «ta» den nye båten Hollenderen fra Måsøy og sette inn ved Årøya. Det er ikke uten grunn at jeg peker nettopp på denne båten. Nå skal ikke jeg beskylde Hammerfest Ap for stor uvitenhet, men Methi kan neppe ha fått med seg at Ap sin egen (nå avgåtte) fylkesråd Kristina Hansen er den som utallige ganger har lovet fra fylkestingets talerstol, at når bare Hollenderen kommer, så er det en båt som er i stand til å kunne gå reserveturer til Årøya, når dagens båt, Årøy, sikkert for 80. gang på ett år har vært innstilt.

Les også

Kuer i Alta mer verd enn mennesker i Måsøy?

De fleste som har kunnskap om Årøya skjønner, med sunt «bondevett», at dette mest sannsynlig er umulig på grunn av at Hollenderen er både større å dypere til Årøyas både smale og grunne havn. Så utenom Ap sin egen fylkesråd var det vel få eller ingen som trodde på disse lovnader!

Men nettopp på bakgrunn av Aps egne eventyrfortellinger, ba jeg om at nå kunne Hollenderen sendes dit som lovet av en handlingslammet fylkesråd.

Når det er sagt, så tror jeg Årøyas befolkning unner Måsøy å ha både Hollenderen. Og enda mer glad ville de blitt om noen ville fjernet båten Årøy bort, da dette er en båt som har vist seg å være helt ubrukelig til dette øysamfunnet. Befolkningen ville vært overlykkelig over å få sin «gamle» ferge tilbake, som har gått jamt og trutt over sundet i 20 år med muligens 2–3 innstillinger på disse årene.

At Hammerfest Ap aldri har brydd seg og hatt omsorg for vegløse distrikter og øyer i Altafjorden, vet vi, og har bare fått dette bekreftet enda en gang.

På Årøya bor det også litt mer enn kuer, eller trodde Kurt Methi at det kun var kyr som trengte båt for å komme fra en øy? Det er et rikt næringsliv drevet av en rekke mennesker, og som etter Arbeiderpartiet elendige styring ikke har opplevd annet enn et sant mareritt siden 2016. Og Årøya bør stå som et av de verste eksempler på sentralisering og elendig Ap-styring! Rett og slett en skamplett. Så tenker jeg de stakkars mennesker der ute er glad for at i alle fall Alta Frp bryr seg, for Ap gjør det i alle fall ikke!

Avslutningsvis vil jeg bare stille et retorisk spørsmål: Synes noen det er merkelig at mange i Alta ønsker seg til Troms? Jeg kan bare svare for meg selv, og bekrefte at nei, det er ikke noe merkelig. Dette var bare en av mange småligheter og angrep opp gjennom tidene ...

Kommentarer til denne saken