Formålet med Aronnesrocken er å fremme interesse og entusiasme for musikk og kultur. Rune Skaufel er en av lederne for trivselsvaktene på festivalen.

– Det unike med Aronnesrocken er at det er en gratis festival, og er det ingen aldersgrense. Som betyr at du kan ta med deg unger i alle aldre. I dag under Julie Bergan så var det unger helt ned i 4–5 års alderen som sto og sang på tekstene hennes samtidig som kanskje bestefar eller oldefar, i beste fall, er på samme festival. Det sier bare litt om spekteret til Aronnesrocken, forteller Skaufel.

For Aronnesrocken er en rock for alle i alle aldere. De har et under 18 år område der det ikke er lov med alkohol også har de et over 18 år der det blir servert alkohol.

Unge lokale navn

På lørdag, siste dag av rocken, åpnet festivalen med to av de yngste artistene som er med på Aronnesrocken i år. Tony (12) og Mathilde (16) fra Alta har skrevet tekstene sine selv.

– De er to unge artister som ga alt og som fikk vist seg på den store scenen, og som ga store og små tårer i øynene.

Mathilde fremførte låten sin med to dansere. Låten handlet om kjærlighet. Tony fremførte to sanger/rap-er der den ene handlet om ei han likte veldig godt og den andre handlet om hans mamma.

– Det er det som er så kult at Aronnesrocken gir plass til nye artister, unge artister som har lyst til å prøve seg på en stor scene.

Begge de to unge artistene har deltatt på UKM i Alta og gigant.

– Du har Huset med Gigant som er liksom forspillet til Aronnesrocken. Og der igjennom produseres og spilles det inn låter. Hvert år noen som får muligheten til å prøve seg på den her scenen. Og det er utrolig bra, sier Skaufel.

Frivillige krefter

Aronnesrocken går rundt på grunn av mange faktorer.

– Det er jo sånn at Aronnesrocken er heldig som har gode sponsorer som liker festivalen og som ser år etter år at det her er en festival som gir så utrolig mye tilbake. Det er også et team med frivillige som står bak og hjelper til før, under og etter festivalen, forteller lederen for trivselsvaktene, som legger til at de er veldig fornøyd med årets program.

– Det har vært tidenes Aronnesrock!