Tirsdag kunne festivalsjef og bookingansvarlig for Aronnesrocken, Torgeir Ekeland, melde at årets program er spikret. Ekeland er som vanlig godt fornøyd med programmet foran festivalen i skogen på Aronnes. En av artistene som Torgeir Ekeland trekker fram som en joker i år er Kakkamaddafakka fra Bergen. Det er også et av bandene som ble sluppet sist foran Aronnesrocken.

– Fanskaren deres er enorm rundt omkring i verden. Spesielt i Mexico og Tyskland har bandet opplevd stor suksess, men også sørligere land, som Spania og Frankrike har sansen for Kakkmaddafakka, forteller festivalsjefen i en pressemelding.

KMF frontes av brødrene Axel og Pål Vindenes, begge vokalister og gitarister. I et intervju med Dusken.no har de uttalt seg om det å anses som et av Norges beste liveband.

– Det er selvfølgelig sykt bra, men vi har jo alltid hørt at platene ikke er det samme som vi er live. Av og til har det at vi er så gode live nesten blitt brukt mot oss. På Aronnesrocken i august kan du bedømme selv, kommenterer Ekeland i pressemeldingen fra musikkfestivalen.

«Wow-faktor»

Torgeir Ekeland og Aronnesrocken har truffet blink med mange bookinger de siste årene. Suksessen med Sondre Justad i fjor var stor, og festivalsjefen håper at flere finnmarkinger vil få øynene opp for nye artister når de besøker Aronnesrocken i august.

– Kakkmaddafakka og Comet Kid er kanskje ikke de mest allment kjente navnene i Alta, men vi er 110 prosent sikre på at dette vil gi en minst like god festivallørdag som fjorårets artister ga oss, da vi bikket 2.500 tilskuere på lørdagskvelden, sier en håpefull festivalsjef i pressemeldingen.

– Når vi booker headlinere, søker vi først og fremst etter noen som kan gi oss en liten «wow-faktor». Samtidig ønsker vi at det skal være uventet, men samtidig må det gi en liveopplevelse utenom det vanlige, fortsetter han, og trekker fram band som Kakkmaddafakka, Comet Kid, Dagny og ikke minst Datarock og Major Parkinson.

– Og den største headlineren vil for alltid uansett være Aronnesrocken. Våre trofaste publikummere vet at vi leverer gode festivalopplevelser, påpeker Ekeland.

Lokale navn

Det har alltid vært viktig for Aronnesrocken å gi unge lokale artister en scene å stå på. De siste lokale artistene som vel sluppet var Pasemaker, Rekved, Aili og 10th Harmonic.

– Pasemaker kjenner veldig mange til allerede. Elektroduoen imponerte stort i fjor, som nest siste band ut på festivalen, forteller Ekeland.

Årets artister

10th Harmonic

Aili

Ágy

Biru Baby

Comet Kid

Dagny

Datarock

Frøder

Kakkmaddafakka

Kristoffer Karjalainen

ISÁK

Major Parkinson

Mary’s Kids

Moillrock

Moron Police

NiteRain

NorthKid

Pasemaker

Pasha

Pil & Bue

Rekved

Stuck In North

The Modern Times

Überwolf

Västerbron

White Woxes