Festivalen melder i en pressemelding at programoppsettet endres, og antallet band reduseres til «kun» i overkant av 20 band. Den tidligere modellen med nasjonale headlinere fortsettes, og nå har Aronnesrocken sluppet en rekke nye band og artister til årets festival.

Det er tromsøbaserte Kajander, popfenomenet Pasemaker fra Alta, rapduoen Bøbben & Yogi fra Hammerfest er booket, og Bøbben har også med seg sitt pønkrockprosjekt iEksil til Alta. Alta-artistene i Approaching Pluto er tilbake på Aronnes under et nytt navn, Northkid. I tillegg skal Rock Mot Rus-vinneren Hubro fra Bodø og Finnsnes-bandet Screenshot This spille på Aronnesrocken. Jack of Hearts spilte på Alta Soul & Blues Festival, og de er det siste navnet som festivalen slapp denne runden.

– Vi har enda ett artistslipp til, og da er det den helt nye løsningen på formiddagsprogrammet, lørdag under festivalen, som skal presenteres. Vi bestemte oss for å gjøre noe helt nytt, så her har vi noen overraskelser og noen virkelig godbiter i vente, sier styreleder og festivalgeneral Rune Suhr Berg i en pressemelding fra Aronnesrocken.

Fra før er artister som Sondre Justad, Oslo Ess, Julie Bergan, The Dogs, Pil & Bue, Cazadores, Ondt Blod og Tarjei Strøm klare for sommerens festival.

Fylte City Scene

Hammerfest-duoen Bøbben & Yogi har holdt på siden 2004. De har gitt ut flere singler, og «Gir Gass» har over fem millioner streams på Spotify.

– Sist de spilte på Aronnesrocken, august 2014, fylte de City Scene til randen på lørdagens klubbprogram. I år spiller de nøyaktig samme «slot», og vi forventer ikke mindre trøkk i år, sier Suhr Berg i pressemeldingen.

iEksil er også aktuell med sitt debutalbum.

– iEksil spiller fengende pønkrock på Nord-Norsk, levert av en frontfigur i stjerneklasse og et solid band, vi ser frem til å se dem igjen i Alta i august, forteller festivalsjefen, som er full av lovord til de andre bandene som de presenterte i forrige uke.