Aronnesrocken har på grunn av en baksmell etter 2015-festivalen vært nødt til å gjøre noen grep foran 2016-festivalen. Den kommende festivalen vil kun bli på Aronnes 13.-15.- august med musikalske nachspiel på City Scene.

– I år halverer vi budsjettet og antall band på festivalen. Det er konsekvensen av økte utgifter i fjor. Men det blir mye bra uansett i år, forteller bookingsjef, Torgeir Ekeland.

– Vi utvider musikken på Aronnessletta til 01.00 under festivalen i år. Det er fordi vi ønsker å ha et hovedfokus på lokale og regionale band og artister under festivalen. Vi ser blant annet at band fra nord som slår igjennom har falt litt igjennom. Så vi ønsker også å satse på band som satser. Men hovedfokuset vil være å satse på lokale unge band, fortsetter han.

Torsdag slapp festivalen de nordnorske bandene Ondt Blod, Cazadores og Pil & Bue.

– De bandene skal få 40 minutter på sletta, og akkurat da skal de få følelsen av å være verdens største band, sier Ekeland.

Personlige favoritter

Ekeland var også svært fornøyd med at Aronnesrocken i tillegg til de nordnorske bandene også har Sondre Justad, The Dogs, Julie Bergan og Tarjei Strøm på plakaten. Men han er også svært glad for at hans personlige norske favorittband kommer nordover.

– Oslo Ess er et favorittband i Norge, som jeg mener går de fire store en lang gang, med all respekt for de fire store, forteller bookingsjefen.