Tidligere i høst ble det klart at Aronnesrocken i 2018 går inn i en ny tidsalder. Festivalen går bort fra å være en gratisfestival, dermed må man kjøpe festivalpass for å slippe inn portene på Aronnes neste år. I helgen ble det klart hvilke artister som skal lokke flere til å kjøpe de festivalpass. Festival- og bookingsjef Torgeir Ekeland har sikret seg en stor publikumsfavoritt foran kommende festival. Violet Road fra Tromsø har spilt på Aronnesrocken med stor suksess i perioden 2010–2013. Nå har de igjen meldt sin ankomst.

– Violet Road har vokst til å bli et band vi normalt ikke kunne booket, hadde det ikke vært for at vi nå gjør de grepene vi gjør med å begynne å selge billetter. Samtidig vet vi at de har en stor følgerbase i Alta, og 2017 er første året siden 2009 at jeg ikke har arrangert konsert med dem. Så det er lenge siden sist de var her, forteller Ekeland i en pressemelding.

– Det er bestandig god stemning på en Violet Road konsert, og kanskje ekstra god stemning når de spiller her i Alta. Vi føler oss derfor rimelig sikre på at dette er det riktige bandet å presentere nå, legger han til.

Popkomet

I tillegg til folkets favoritter fra Tromsø så har Aronnesrocken booket Fanny Andersen (20). Hun tilhører samme miljø og musikksjanger som Julie Bergan og Astrid S.

– Det kommer til å skje mye med karrieren til Fanny Andersen i løpet av det kommende året, det er vi sikre på, forteller Ekeland. Da vi slapp Julie Bergan i 2015 var det ingen som lettet på øyenbrynene, men hun sto på scenen hos oss mens singelen «Arigato» var nr. 1 på VG-lista, sier festivalsjefen i samme pressemelding.

I tillegg kommer rockebandet Lüt fra Tromsø til Aronnesrocken. Tromsø-bandet var en av årets Urørt-finalister og ISÁK returnerer til festivalen etter 2017-utgaven av festivalen.

Endrer ikke profil

Selv om Aronnesrocken nå blir en betalfestival, så er festivalsjefen klar på at den musikalske profilen skal bestå.

– For vår del handlet det at vi nå tar betalt om at vi måtte gjøre en endring. En av grunnprinsippene måtte brytes for å kunne overleve, og ved å gjøre dette kan vi nå styre våre andre prinsipper, som å gi mye plass til lokale og regionale band og artister, forteller Ekeland i pressemeldingen.

– Det er skyhøyt nivå på landsdelens talenter, og vi er utrolig stolte av at vi har klart å skape en arena hvor musikken står i høysete hos publikum. Sånt blir det utrolig god stemning på sletta av. Vi har store ambisjoner for Aronnesrocken, og det yrende lokale musikkmiljøet. Nå håper vi publikum følger oss i denne nye fasen, avslutter Torgeir Ekeland.