Arne Reginiussen (37) er ansatt som direktør for nye medier i Amedia, og får dermed overordnet ansvar for nysatsingene Avisa Oslo og Nidaros, Bodø Nu, Rana No og Vefsn No, samt Direktesport. I tillegg skal stillingen ha ansvar for videre utvikling av nye medieposisjoner i konsernet.

– Jeg er utrolig glad for å ha fått denne muligheten. Startupen vi gjorde i Nidaros i fjor var utrolig lærerik og spennende, og det å få jobbe med nye satsingsområder i Amedia sentralt gleder jeg meg veldig til, sier Reginiussen, som kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Amedias mediehus i Finnmark.

– Det å ha fått være med på oppbyggingen av iFinnmark siden 2015 har til tider knapt kjentes ut som en jobb. Det har vært utrolig artig og jeg kommer til å savne folkene veldig mye, men denne jobben er så spennende at det var umulig å ikke gå for den, sier han.

Stillingen rapporterer til visekonsernsjef og CFO Gisle Torheim. Han har også ansvaret for strategi- og forretningsutvikling i Amedia.

– De nye mediehusene har allerede fått en god start, samtidig som vi har høye ambisjoner for fortsatt vekst. Siden disse titlene er på et annet sted i utviklingen enn våre etablerte mediehus, har de også en del andre behov. For å sikre best mulig oppfølging og læring på tvers, samler vi dem nå i en felles enhet. Arne har en unik bakgrunn fra iFinnmark og Nidaros, og vi er glad for å kunne bruke hans erfaring, entusiasme og energi på tvers av alle disse mediehusene, sier Torheim.

Stillingen er i første omgang en ettårig prosjektstilling. Reginiussen tiltrer umiddelbart i stillingen. Redaktør Stian Eliassen blir konstituert som ansvarlig redaktør i avisene i Finnmark, mens salgssjef Anders Nesse blir konstituert som daglig leder.

– Har oppnådd imponerende resultater

Styreleder i Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten, Helge Nitteberg, berømmer Reginiussens innsats.

– Arne får denne muligheten fordi han har oppnådd imponerende resultater sammen med resten av gjengen i iFinnmark over flere år. iFinnmark ble årets mediehus i Amedia i 2018, mediehusene våre er kommet lengre enn noen andre på digitalisering og iFinnmark har vært en spydspiss i konsernet når det kommer til levende bilder, sier Nitteberg.

– Jeg gleder meg på Arnes vegne som får nye og spennende oppgaver. Den jobben han får er også en stor anerkjennelse av den jobben hele iFinnmark har gjort under Arnes ledelse. Heldigvis har vi dyktige kontinuitetsbærere i Stian (Eliassen) og Anders (Nesse) som på strak arm tar på seg oppgavene etter Arne, sier han.

Vil fortsette kurven som er tegnet

Stian Eliassen (43) har vært i mediehuset i snart ti år, i roller som journalist, vaktsjef, digitalsjef og nå sist som redaktør med særlig ansvar for digitalutvikling og levende bilder. Han er ydmyk for tilliten.

– Først av alt vil jeg gratulere Arne med denne muligheten, og jeg har forståelse for at kompetansen og erfaringen hans er ettertraktet. Sammen med svært dyktige kolleger har vi skapt iFinnmark som en suksesshistorie, med svært gode resultater med en sterkt voksende abonnementsbase og god økonomisk utvikling. Jeg tror ikke det vil være behov for å finne opp kruttet på nytt, men fortsette på den positive kurven som allerede har blitt tegnet opp gjennom de seks siste årene, sier Eliassen.

Takknemlig for muligheten

Anders Nesse (36) startet i Finnmark Dagblad i 2014, og har de siste fem årene vært salgssjef i alle Amedias titler i Finnmark. Han kjenner derfor virksomhetene svært godt.

– Jeg må selvfølgelig og få gratulere Arne så mye med denne muligheten. Vi hadde jo håpet å beholde han litt lenger i Finnmark, men har forståelse for at hans kompetanse er ettertraktet. Jeg er selvfølgelig veldig ydmyk og takknemlig for muligheten jeg og Stian har blitt gitt for å lede avishusene i Finnmark i en tid framover. Den innsatsen som legges ned hver eneste dag fra hvert kontor, og den stå-på-viljen som er i hele organisasjonen, gjorde at valget om å bidra med å lede framover til et enkelt valg.