Arne skal ha permisjon fra redaktørjobben – Geir overtar som iFinnmark-redaktør

OVERTAR: Geir Håkonsund (36, t.h.) overtar jobben som ansvarlig redaktør for iFinnmark og Finnmark Dagblad mens Arne Reginiussen har permisjon.

OVERTAR: Geir Håkonsund (36, t.h.) overtar jobben som ansvarlig redaktør for iFinnmark og Finnmark Dagblad mens Arne Reginiussen har permisjon.

Artikkelen er over 1 år gammel

Arne Reginiussen tar permisjon fra jobben i Finnmark for å lede Amedia-satsing i Trondheim. Hammerfestingen Geir Håkonsund tar over.

DEL

– Jeg gleder meg veldig til dette og takker Amedia for tilliten. Det blir uten tvil et veldig lærerikt og spennende år, og jeg gleder meg spesielt til å bli kjent med alle de flinke folkene jeg skal få jobbe sammen med. Jeg går inn i denne oppgaven med stor ydmykhet og respekt for at svært mange har et nært og viktig forhold til lokalavisene, sier Geir Håkonsund (36).

Lang fartstid fra media

Han har lang fartstid som programleder og reporter i TV 2. De siste årene har han drevet egne virksomheter innenfor mediebransjen i Oslo.

– Videre eierskap og drift av selskapene er avklart med Amedia og er i de beste hender i denne perioden, sier han.

Håkonsund gleder seg stort til et gjensyn med hjembyen Hammerfest etter mange år i hovedstaden. På nyåret flytter han nordover og inntar FD-kontoret i Hamnegata.

– Jeg vokste opp i Hammerfest, og har vært hjemme med jevne mellomrom. Det har vært fantastisk å se utviklingen til både byen og fylket de siste årene. I tillegg har jeg fulgt med på lokale nyheter, og har selvsagt fått med meg at avisene i Finnmark leverer gode tall. Det er fint å vite at jobben jeg skal gjøre vil være en videreføring av en allerede godt fundamentert strategi, og forhåpentligvis vil jeg tilføre noe positivt ved å ha et nytt blikk på ting. Den digitale satsingen til Amedia i Finnmark har vært en formidabel suksess, og jeg håper min erfaring fra TV og produksjon av levende bilder vil være med på å løfte dette ytterligere, sier Håkonsund.

Skal lede storsatsing

Arne Reginiussen har vært ansvarlig redaktør for iFinnmark siden oppstarten i 2015. Han skal nå lede Amedias nye storsatsing i Trondheim, avisen Nidaros. Den nye avisen lanseres nyttårsaften.

– Det er et utrolig spennende prosjekt, og jeg klarte ikke å si nei da jeg fikk denne forespørselen. Å være med å bygge opp redaksjonen fra bunnen av er en stor og spennende utfordring, sier Reginiussen.

– Jeg er veldig glad for at Geir nå går inn og tar over roret mens jeg er i permisjon. Dette blir en veldig god løsning, og jeg er sikker på at Geir kan bidra med et nytt blikk og kan videreutvikle oss i positiv retning, sier han.

Fungerende styreleder i Finnmark Dagblad, Anne Edholm, er meget fornøyd med løsningen.

– Når Arne var ønsket av Amedia til å lede denne prestisjefylte satsingen, så er det en veldig bra utviklingsmulighet som vi selvfølgelig støtter opp om. Med Geir har vi fått på plass en erfaren mediemann med lang fartstid i blant annet TV 2, som også har lokal tilknytning, sier Edholm.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken