Krogh er Årets finnmarking 2016: – Det har vært et bra år med flere oppnådde mål

TAKKER FOR STEMMENE: Finn-Hågen Krogh (nummer 54) hadde mye å juble for forrige sesong. Hans sterke prestasjoner i langrennssporet imponerte ifinnmark.no-leserne, og før nyttårshelgen kunne tverrelvdalingen glede seg over å ha blitt Årets finnmarking 2016. Det er første gangen Krogh vinner denne kåringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

TAKKER FOR STEMMENE: Finn-Hågen Krogh (nummer 54) hadde mye å juble for forrige sesong. Hans sterke prestasjoner i langrennssporet imponerte ifinnmark.no-leserne, og før nyttårshelgen kunne tverrelvdalingen glede seg over å ha blitt Årets finnmarking 2016. Det er første gangen Krogh vinner denne kåringen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel

Langrennsstjerna Finn Hågen Krogh fra Tverrelvdalen er populær i hjemfylket, og han ble av iFinnmarks lesere kåret til Årets finnmarking 2016 – for første gang i sin karriere.

DEL

Finn-Hågen Krogh (26) leverte en solid sesong i verdenscupen i langrenn forrige sesong. Blant annet tok han en meget sterk 2. plass sammenlagt i Tour de Ski. Krogh og hans lagkamerater har vært i Livigno der de har ladet opp til starten på Tour de Ski på lørdag 31. desember i sveitsiske Val Müstair.

Tverrelvdalingen var gledelig overrasket da han fikk nyheten om at han kåret til Årets finnmarking av iFinnmark-leserne.

– Det var en veldig gledelig og hyggelig beskjed. Det har vært et bra år med flere oppnådde mål. Starten på årets sesong har også vært bra, sier Finn-Hågen Krogh, som blant annet vant 15 km friteknikk i verdenscupen foran Martin Johnsrud Sundby før jul. Krogh takker alle dem som har stemt han fram til Årets finnmarking.

– Det er utrolig positivt å få denne prisen. Det betyr alltid litt ekstra å få folkets pris. Så jeg vil takke alle som har stemt på meg, så skal jeg prøve å gi folket underholdning framover også.

3.829 stemmer

Det var mange som hadde gitt sin stemme i jula til sin favorittkandidat. Totalt ga 3.829 sin stemme til en av de 16 nominerte finnmarkingene. Av de over tre tusen stemmene fikk Finn-Hågen Krogh 463 stemmer. Nærmest Krogh var komikeren Trine Lise Olsen fra Porsanger, mens tanaværingen og vanncrosskjøreren Morten Blien ble nummer tre.

I tillegg til topp-tre var også Jan Eggesvik, Sebastian Olsen, Ann Kristin Kvalsvik, Bjørn Sundquist, Signe Marie Fidje Store, Ken Arne Brox, Tore Reginiussen, Stian Labahå, Hans Lund, Gørild Mauseth, Ivar Thomassen, Faez Maroki og Tarjei Jensen Bech nominert til prisen Årets finnmarking 2016.

Forrige sesong inneholdt flere høydepunkter for Krogh på langrennsfronten. Blant annet vant han NM-sprinten, men han setter 2.-plassen sammenlagt i Tour de Ski høyest.

– Det er veldig artig når man jobber mot et mål og lykkes med å nå de målsettingene, forteller finnmarkingen, som har tatt med seg selvtilliten fra i fjor inn i årets sesong.

– Det er ikke negativt å ha selvtillit om man bruker den riktig. Faren er at man kan bli litt for sikker på seg selv, men jeg føler jeg har klart å holde beina på bakken.

Bagasjetrøbbel

Finn-Hågen Krogh hadde en kort julefeiring hjemme i Alta før han reiste til høyden i Livigno, som ligger en knapp time fra Val Müstair i Sveits. Det ble også en roligere start på oppholdet for tverrelvdalingen, ettersom bagasjen ikke var med flyet til høyden i Italia.

– Bagasjen min kom ikke fram før kvelden etter at vi hadde kommet fram, men det var ikke noe problem ettersom man bør ta det rolig de første dagene man er i høyden.

Selv om oppholdet startet med bagasjetrøbbel, så setter det ikke demper på Kroghs planer foran årets utgave av Tour de Ski – som han mener passer ham veldig godt: Det er både færre renn og flere fristiletapper enn i fjor. Det gir Krogh troen på minst en reprise på fjorårets 2. plass sammenlagt.

– Målet er å fullføre årets tour, og være med å kjempe om topplasseringen. Man har alltid lyst til å ta nye steg, sier Krogh som før sesongen var klar på at han ikke hadde noe problem med å ofre Tour de Ski for VM i Lahti seinere i vinter.

– Plan A er å fullføre touren med stil. Blir belastningen for stor, kommer jeg til å bryte, men det er også et dårlig tegn.

VM-medalje

Selv om Krogh har skumle planer i Tour de Ski, så er det VM i Lahti i slutten av februar som er sesongens store mål.

– Jeg har som mål å gå mine best løp denne sesongen i mesterskap, om det holder medalje får man se, avslutter Krogh.

Artikkeltags