Gå til sidens hovedinnhold

Selskapet ble først drevet hjemmefra. Nå er de en ledende aktør og fyller 30 år

Artikkelen er over 4 år gammel

Kronstads eget busselskap ble etablert i 1987 og blir dermed 30 år i 2017. Selskapet ble etablert av Kjell Andersen og Arctic Tours ble i starten drevet fra hans privatadresse i Tømmerveien. I dag er Arctic Tours en av Finnmark ledende turbussoperatører.

(iAlta)

I 1996 ble de første lokalene til selskapet bygget på Jørginasletta med plass til både verksted og vaskehall. Men etter hvert som det ble kjøpt inn mere bussmateriell meldte det seg også behov for større lokaler. Derfor ble enda et nytt bygg satt opp i 2009. I dag disponerer Arctic Tours hele 1600 m fordelt på to bygg og etter det Kronstadposten er kjent med så stopper det nok ikke med dette.

Ernst Rune Andersen overtok som leder i selskapet etter sin far i år 2000 og selskapet har nå en unik busspark med hele 12 busser der de fleste er av merket Van Hool og er omtalt blant turoperatører i Europa som «bussene i nord med de flotte maleriene».

Bussene skiller seg ut i turbussmarkedet med en gjennomført stil. Samtlige busser er dekorert med forskjellige og unike kunstverk på sidene og bak på hekken. Disse har Alta-kunstneren Erling Wilhelmsen, som er barndomsvenn av gründer Kjell Andersen, stått for.

Kommentarer til denne saken