Sky-rytteren Danny van Poppel vant den andre etappen av Arctic Race. Nederlenderen tok over ledertrøya fra Alexander Kristoff som ble nummer seks.

Katjusja-rytteren vant den første etappen etter en duell med John Degenkolb, men fredag klarte ikke nordmannen følge opp torsdagens seier. 29-åringen startet spurten for langt bak i feltet og fikk kun se Danny van Poppel vinne foran Degenkolb.

Les alt om Arctic Race her!

– Det var for dårlig. Jeg blir ikke levert i posisjon. Jeg kom fra bak i feltet og da ble det vanskelig å nå opp, sa Kristoff til TV 2 etter etappen.

– Vi har brukt to mann for å kontrollere bruddet og det hadde vært forskjellig om vi kunne hatt de friske til opptrekket, fortsetter han.

At Sky-rytteren van Poppel tar over ledetrøya tar han ikke tungt.

– Da slipper jeg å ta ansvar i morgen da, avslutter den norske spurteren.

Fredagens andre etappe i Arctic Race gikk fra Mo i Rana til Sandnessjøen. Fem mann var i brudd store deler av dagen, men opp til Kleivskaret ble bruddet redusert til fire mann. De fire måtte tåle at hovedfeltet kom jagende bak seg, og ledet bare med 25 sekunder med 15 kilometer igjen av etappen.

Jay Thomson fra Dimension Data stakk fra det øvrige bruddet med 12 kilometer igjen til mål, mens bruddkameratene måtte kaste til slutt kaste inn årene. Victor Reynés fra IAM tok den siste bakkespurten og prøvde å gå solo med åtte kilometer igjen, men spanjolen ble tatt igjen og det var klart for en ny massespurt.

Der vant van Poppel foran Degenkolb og Moreno Hofland.

Bildeserie

De beste bildene fra Arctic Race