Ap er beskyldt for å være uklare i fiskeripolitikken. Og da iFinnmark intervjuet partileder Støre i førre uke, var han i høyeste grad uklar om kvotetaket. Støre ville ikke svare ja på spørsmålet om Sandbergs omstridte vedtak fra juni skal gjøres om.

LES OGSÅ: Støre vil ikke love å endre omstridt Sandberg-forskrift

Vil stoppe forslag

Aps fiskeripolitiske talsperson, Ingrid Heggø, ønsker å utdype svaret fra Støre. Hun viser til det som er sagt før, nemlig at partiet skal se alt som handler om strukturering, i sammenheng med Eidesenutvalgs innstilling. Utvalget skal legge fram forslag om nytt kvotesystem.

– Vi vil derfor stoppe alle forslag om strukturering til utvalget har sagt sitt og innstillingen behandles i Stortinget. I behandlingen vil vi se strukturering som et middel, ikke et mål, sier Heggø.

Hun legger til at Ap vil ha fram alle konsekvenser av framtidig strukturering, blant annet lønnsomhet og om heving av kvotetaket bør henge sammen med leveranser hele året.

Generelt om Aps fiskeripolitikk sier Heggø:

– Ap vil legge til rette for en fiskeflåte som er ledende på teknologiutvikling, sikkerhet, kvalitet og lønnsomhet. Vi vil opprettholde en variert fiskeflåte og legge til rette for en kontrollert strukturering. Vi vil sikre industrien egnet råstoff gjennom hele året for å legge grunnlag  for helårlige arbeidsplasser.