«Enten er Regjeringas rådgiverkorps fortsatt på påskeferie et sted mellom 1 og 2. rødvinsdunk, eller så er de så overbevist over sin egen fortreffelighet at de ikke trenger å høre på råd»

PROBLEM: Arbeiderpartiets Kjetil Hanssen angriper dagens regjering.

PROBLEM: Arbeiderpartiets Kjetil Hanssen angriper dagens regjering. Foto:

Av

Arbeiderpartiets Kjetil Hanssen beskriver dagens regjering som det fremste demokratiske problem.

DEL

MeningerDagens regjering fremmer Finnmark som det store demokratiske problemet i Norge. Et Finnmark som aldri har hatt makt, aldri vil få det, og som alltid har blitt behandlet som for dumme til å styre noe selv. Påstanden blir like riktig som å si at alle sosiale problemer i kommunen skyldes teknisk etat.

Enten er Regjeringas rådgiverkorps fortsatt på påskeferie et sted mellom 1 og 2. rødvinsdunk, eller så er de så overbevist over sin egen fortreffelighet at de ikke trenger å høre på råd.

En demokratisk fare har vi når folk ikke orker å engasjere seg lokalpolitisk fordi det ikke nytter. Beslutningene er likevel tatt på sentralt nivå.

En demokratisk fare har vi når en sauser sammen politikk, næring og media som alle dyrker hverandre blindt.

En demokratisk fare har vi når en politisk ledelse ikke er villig til å lytte på sin egen befolkning, eller å  sette seg inn i konsekvensene for befolkningen av de vedtak som fattes. Når lille Finnmark fremmes som det farlige overfor landets befolkning er en ikke seriøs i sin argumentasjon. Å få dagens regjering til å lytte til befolkningen er like lett som å få en homofil biskop til å endre legning.

Hvor er de kritiske media ift fakta. Hvorfor spør ingen om grunnlaget for forslaget om sammenslåing Troms/Finnmark?

Hvorfor er ingen kritisk til et fullstendig mangel på innhold? At Statlige arbeidsplasser i Finnmark endrer arbeidsgiver til regionalt ledd betyr at 0+0=0.

En effektiviseringsreform betyr lavere ressursbruk i Finnmark. Den statsetat som er villig til å avgi reell makt, finnes ikke.

Selvopptatte redaktører som presser seg frem til en slags politisk fasit i sak etter sak, vitner om at de har misforstått sin funksjon fullstendig.

Det er dagens regjering som er vårt fremste demokratiske problem.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags