«Arbeiderpartiet på riktig vei?»

- I tiden fremover må politikerne i det nye fylkestinget være opptatt av hvordan vi kan bruke de nye mulighetene til å utvikle Troms og Finnmark, skriver Benjamin Furuly.

- I tiden fremover må politikerne i det nye fylkestinget være opptatt av hvordan vi kan bruke de nye mulighetene til å utvikle Troms og Finnmark, skriver Benjamin Furuly. Foto:

Av
DEL

MeningerTidlig i januar hadde den nye fylkesrådslederen i Troms og Finnmark et intervju med media, hvor han forfekter at han skal respektere vedtaket som er gjort med sammenslåingen av Troms og Finnmark fylkeskommuner. Dette er nye takter fra Arbeiderpartiet, og kan tyde på at vi ser en mer konstruktiv holdning enn tidligere.

De tidligere toppene fra Troms og Finnmark Arbeiderparti har vært opptatt av å fortelle hva som er galt med regionreformen, og hvorfor sammenslåingen burde oppheves. I stedet for å diskutere hvordan vi skal utvikle den videregående skolen eller få bedre fylkesveier, har Arbeiderpartiet vært opptatt av å diskutere administrativ organisering av et regionalt forvaltningsnivå. Bjørn Inge Mo ser ut til å forlate den diskusjonen, og det fortjener han skryt for.

Vi må spørre oss selv hva som er det beste for innbyggerne i Troms og Finnmark. Om det er å bruke all vår energi og tid på å arbeide mot et vedtak som er gjort i Stortinget hele tre ganger, eller om det er å ha fokus på å levere gode tjenester. For Høyre så er det åpenbare svaret at vi ønsker å konsentrere oss om hvordan vi kan få flere til å fullføre videregående skole, hvordan vi kan sørge for et bedre fylkesveinett og hvordan vi kan legge til rette for at næringslivet skal kunne vokse og skape nye arbeidsplasser.

For Høyre har regionreformen vært et verktøy for å flytte mer makt nærmere folk. Vi har ønsket at beslutninger som berører folk skal bestemmes av folkevalgte politikere nærmest mulig. Derfor har oppgaver innenfor samferdsel, kompetanse, kultur og næringsutvikling blitt flyttet fra staten til den nye fylkeskommunen Troms og Finnmark. Dette gir muligheter til å utøve rollen som regional utvikler på en helt ny måte, og gir flere verktøy i verktøykista for å få det til. Derfor har vi ment at en regionreform er riktig politikk.

I tiden fremover må politikerne i det nye fylkestinget være opptatt av hvordan vi kan bruke de nye mulighetene til å utvikle Troms og Finnmark. Det handler både om å utvikle de fylkeskommunale tjenestene, men også å være en pådriver og ledestjerne i utviklingen av regionen vår. Det er en oppgave ikke bare for fylkesrådet, men for alle fylkespolitikere.

Vi får håpe at signalene fra fylkesrådslederen er et varsel om nye tider og nytt fokus fra Arbeiderpartiet. I såfall er Høyre klare for å bidra i en konstruktiv retning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags