Takk for tilliten, AP!

Hammerfest KrF er erklært som den sterkeste motstanderen til AP i kampen om velgere for kommunevalget i år. Slik leser i alle fall jeg det fra innlegget til ordfører Terje Wikstrøm (AP) på måten han omtaler oss. Det var også KrFs mål, og det er veldig stas å få bekreftet at arbeidet i KrF har ledet dit: At vi blir sett på som en seriøs og reell politisk motstander til det største partiet i kommunen. Litt slik som David og Goliat.

Det er ikke å skyve under en stol at det oppleves som slitasje i politikken i Hammerfest med rent AP-flertall år etter år. Dette eneveldet har ledet til passivisering og likegyldighet, blant andre parti, ja og blant velgere. Lavt engasjement er ikke bra for kommunen vår! Vi kan ikke gå rundt å tenke at «det er jo ikke noe vits å foreslå eller jobbe for noe, når noen andre bestemmer alt på bakrommet uansett.»

Samarbeid bedre enn enevelde

Selv enkelte partimedlemmer i AP har fortalt meg at det nok ikke er så heldig med rent flertall over så lang tid. For mange mener at det er positivt for samfunn og innbyggere at det er flere parti som bestemmer og som har ansvar. Dersom AP alene hadde kommunestyret i Kvalsund nå (ca. 47 %), så hadde det ikke blitt kommunesammenslåing. Takket være KrF som samarbeider med AP i Kvalsund, der KrF snudde i saken, derfor ble det sammenslåing. Så en kan si at det er jo et godt bevis på akkurat det jeg påstår; at det er bedre for kommuner med samarbeid, enn enevelde.

Store, staute karer!

Jeg ser opp til både min favorittordfører; Terje Wikstrøm i Kvalsund, og han Alf E. Jakobsen i Hammerfest. Terje har jeg jobbet tett med som næringssjef og jeg lærte noen veldig viktige ting av han, at vi må klare å ta beslutninger selv om vi ikke har fasiten før etterpå. Og vi ble gode venner, det er vi enda, selv om vi heier på hvert vårt lag. Han Alf har jeg også stemt på før, han var liksom trygg og god. Det var jo han tross alt Alf, ikke partiet som avgjorde hvor stemmen min gikk. Men i år er det ikke slik. I år ser folk etter en ny folkevalgt leder i Hammerfest og Kvalsund. Hvem skal ta oss trygt videre etter han Alf? Etter han Terje?

Han Truls?

Kanskje det, tenker noen. Jeg jobber hardt for å løfte fram tanker om at det går an å gjøre ting på flere måter. På nye måter. At en stemme på meg og KrF er en trygg og god stemme for det som er viktigst for deg der du bor: Familien, barn og eldre og spesielt for ny vekst i næringsliv og for unge gründere. I KrF blander vi ikke religion og politikk, selv om det er et parti for både de som ber og for de som banner. Du trenger altså ikke være religiøs for å ha tro på at KrF vil gjøre en utmerket jobb for Hammerfest, ved å sitte i posisjon i kommunestyret. Det beviser vi jo meget godt i Kvalsund i dag, at det er både trygt og smart å stemme på KrF.

Noe å tenke på

AP i Hammerfest og Kvalsund har hele tre (3) fulltidsbetalte lokalpolitikere i sving før valget i år. KrF har ingen. Men til tross for det, merker veldig mange at det er et høyt og synlig engasjement i KrF. Vi unner det aller beste for den nye kommunen vår, og jeg snakker på vegne av hele partiet når jeg skriver: At det beste for kommunen er samarbeid i kommunestyret, ikke enevelde.

Din stemme bør fortjenes. Derfor jobber vi lokalt i KrF så hardt som vi gjør, for å skape en enda bedre kommune. Tenk hvor mye mer vi kan utrette om også vi hadde lokale fulltidspolitikere i KrF.