Ap-politikere i sorg etter Ingrids dødsfall: – Gikk bort så alt for ung, dette er bare trist

Malviks ordfører Ingrid Aune døde av skadene hun fikk i båtulykken i Namsos natt til torsdag. Kjæresten hennes, Eivind Olav Kjelbotn Evensen, omkom også i ulykken.

Malviks ordfører Ingrid Aune døde av skadene hun fikk i båtulykken i Namsos natt til torsdag. Kjæresten hennes, Eivind Olav Kjelbotn Evensen, omkom også i ulykken. Foto:

Malvik-ordfører Ingrid Aune og hennes kjæreste omkom etter en båtulykke. 

DEL

Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) og hennes kjæreste omkom torsdag etter en båtulykke. VG skriver at kommunepsykolog Eivind Olav Kjelbotn Evensen (43) var hennes kjæreste.

I Ap-miljøet er det sorg, hvor flere tilbyr sin kondolanse på sosiale medier.

Også Hammerfest-ordfører Alf E. Jakobsen kondolerer, og minnes Ingrid Aune i partisammenheng.

– Hun var så alt for ung til å gå bort. Partiledelsen hadde store planer for framtiden. Alle så på henne som et talent som med tiden ville vokse og bli moden for nye oppgaver dersom hun ønsket det selv.

– Et sprudlende talent

Jakobsen møtte Aune i valgkampsammenheng.

– Vi var vel tre ordførere som sammen laget en valgkampidé for partiet da vi stilte til valg sist. Det andre jeg kjenner henne fra, er at hun har vært rådgiver for partiet i ulike sammenhenger sentralt. Hun var et talent og hun var sprudlende. Ingrid innga tillit til å være så ung som hun var da hun ble ordfører. Dette er bare trist., sier Jakobsen.

– Hun så ut som at hun trivdes godt som ordfører. Hun var en omgjengelig jente som var ute blant folk. De kunne like gjerne treffe henne på skirenn som i andre sammenhenger. Hun var omgjengelig og tilgjengelig for folk, og det er kanskje det hun vil huskes mest for, sier Jakobsen.

Samtidig er det to som har omkommet.

– Man skal heller ikke glemme at det er to stykker som har gått bort. Det er en tragedie for familie og pårørende.

Altaordfører: – Hun ville gjort en forskjell

Altaordfører Monica Nielsen kjente også til Aune som partikollega.

– Først og fremst handler det om en tragedie for familien og de nærmeste, men det er også et enormt tap for partiet. Hun kunne nådd så langt hun ville, og ville gjort en forskjell for samfunnet med sitt engasjement, sier Nielsen, til Altaposten.

Nielsen sier også at til avisen at Aune var en flott og likandes jente, opptatt av de nære ting i lokalsamfunnet, men også med kompetanse i internasjonale spørsmål.

Også Jonas Gahr Støre omtaler tapet av en partikollega, på sosiale medier:

«Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om at vår kjære venn og partikollega, ordfører i Malvik Ingrid Aune, sammen med Eivind Olav Kjelbotn Evensen mistet livet i en båtulykke utenfor Namsos natt til i dag. Våre tanker går til deres nærmeste familie. Familien og en stor vennekrets over hele landet har lidd et stort tap av et varmt medmenneske. Arbeiderpartiet har mistet et av sine største politiske talenter.», er blant det han skriver.

Artikkeltags