Terningkast 5: Norsk jul på sitt beste

Artikkelen er over 9 år gammel

Her kommer den feteste norske brunosten under årets juletre.

DEL

(Finnmark Dagblad) Nasjonalskattene Sissel Kyrkjebø og Odd Nordstoga sammen på plate er selve symbolet på et ekte norsk produkt, og hva kunne vel være bedre enn at sangfuglene laget en juleplate sammen. Om de vil rekke opp til Sissel’s 700.000 solgte eksemplarer av albumet Glade Jul fra 1987 er vel heller usikkert, men at det kjøpende segmentet over 45 år vil gå til anskaffelse av denne brunosten er nok helt sikkert. Dette kan fort bli julens vinner, og en bensinstasjons største salgsvare.

Platen består av en del kjente og kjære julesanger, samt en del mer ukjent materiale. Kombinasjonen av Sissel og Odds stemmeprakt fungerer perfekt sammen med det dempede kompet som i hovedsak består av halvakustiske sammensetninger. Det fungerer også prikkfritt når Nordstoga tar med seg litt jordnært bondespill inn i produksjonen, som for eksempel i den flotte Jul i svingen og under platens beste spor Upp Gledjest, gledjest no.

Ønsker du å komme i julestemning på klassisk vis er det neppe en ny plate bedre å starte opp med. Er du skikkelig sugen på kombinasjonen Kyrkjebø og Nordstoga, så er duoens juleturné en julemust å få med seg. Så får vi andre bare håpe at Nordstoga klarer å legge kur på Sissel underveis, for hva hadde vel vært kulere enn det?

Last ned
Upp gledjast alle, gledjast no
Det lyser I stille grendar
Jul i svingen
Den fagraste rosa

Av Lasse Sørnes

Det fungerer også prikkfritt når Nordstoga tar med seg litt jordnært bondespill inn i produksjonen

Artikkeltags