(Finnmark Dagblad)

Minor Majority har etter min mening laget et av tidenes beste norske utgivelser i form av den fantastiske Up for U & I. En plate som kunne finne fram til minner fra de mest lobotomerte delene av en følelsesløs hjerne. Kort sagt, en tidløs klassiker. Either Way I Think You Know er på mange måter en lik plate. Den bringer fram sterke følelser, og den er herlig melodiøs, men mangler en ting, en skikkelig hit. Pål Angelskår og resten av gutta i Minor Majority leverer altså her nok en flott plate som er lett og like, stemningsfull, men dessverre kanskje noe lettglemt.

Å si at platen er helt hitsfri kan muligens være noe brutalt å si, eller litt vel kravstort, men sånn blir det når en har Up for U & I i ryggsekken. Dorian Leaving the Table in Rage er en fantastisk sak som minner mye om The Dark Half fra førstnevnte plate. Song for Sybil er også er lekker sak, og det samme kan sies om Like Someone Changed the Rules for Us. Faktisk utrolig mye bra her om en bare summer seg litt. Dessverre faller bandet for fristelsen å spille litt uptempo harepop, som i sporet Dance. Her synes jeg dessverre bandet faller som en ryggbundet danske i Holmenkollen.

Jeg liker virkelig denne platen, den er bedre enn forrige utgivelse og et godt steg i riktig retning, bare bandet holder seg til det de kan, å spille stemningsfull kvalitetsmusikk på øverste hylle.

Et lite tips til slutt: Få med deg dette bandet live....

Last ne
Dorian Leaving the Table in Rage
Like Someone Changed the Rules for Us
Song for Sybil
To Let Go(Of That Load)

Av Lasse Sørnes