Andrea (16): – Er jeg bra nok?

PRESSET BLIR VERRE: Andrea Krüger (16) forteller at hun selv har kjent på et økende kroppspress under pandemien.

PRESSET BLIR VERRE: Andrea Krüger (16) forteller at hun selv har kjent på et økende kroppspress under pandemien. Foto:

Av

Andrea Krüger (16) er en av våre nye ungdomsskribenter. Denne uken tar hun for seg kroppspress over sosiale medier.

DEL

KronikkDette er en kronikk, skrevet av en ekstern bidragsyter. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdninger. (MittHammerfest) Kroppspress har alltid vært et stort problem blant ungdommen, men helt siden vi begynte å være mer på sosiale medier har det blitt verre.

Det er blitt et enormt kroppsfokus blant ungdommen i dag. Ungdommer bruker mye sosiale medier, det er vår hverdag og det er sånn vi holder kontakt med hverandre, spesielt nå som det er covid-19. Vi ser på videosnutter og bilder av andre ungdommer. Dette fører til at vi selv ønsker å være eller å se ut som dem.

Vi ungdommer har i dag blitt mer usikker på vår egen kropp, og det er fordi vi er blitt påvirket av sosiale medier. De mest brukte sosiale plattformene som blir brukt av ungdommen i dag er Snapchat, Instagram og TikTok. Det jeg har merket er at etter ungdommen begynte å bruke TikTok (en plattform for deling av video) er det blitt en økning på kroppspress i sosiale medier.

Disse ungdommene, som er slanke og veltrente, legger ut en videosnutt av seg selv og forteller om hva de spiser på en dag. Det er også mange videosnutter av kjente som viser at de har gått masse ned i vekt. Dette forteller jo oss at vi må være slanke og veltrente for å bli akseptert, for å få mer likes.

Les også:

Nye ungdomsskribenter Andrea (16) og Sindre (18): Kroppspress, rus, og livet i pandemien

Victoria (15) mobbes av voksne for sitt engasjement: – Jeg har blitt kalt barnemishandler

Dette er noe som er med på å gi oss et usunt forhold til mat og det blir for dumt. Noen blir da å sulte seg for å ligne mest mulig det de har sett på TikTok. Å sulte er den raskeste måten for å gå ned i vekt, og kan igjen skape skader for resten av livet.

Hver enkelt har mer tid alene på rommet som også fører til mer tid på nett. Jo mer vi er alene jo mer tid bruker vi på nett, som er med på å skape mer kroppspress. For de av oss som er i den usikre fasen av livet, har covid-19 skapt enda større press på oss. Vi tilbringer mer tid alene, som fører til mer tid på nett hvor vi allerede er mye på fra før, enn å være ute med venner.

Det er ingen som er perfekte, det er bare at vi alle er blitt mer usikre på om vi er bra nok. Jeg må innrømme at jeg selv har følt på presset.

Men hvis vi ungdommer driver og sammenligner oss med andre kan det bli farlig.

Internett lager et usant bilde, hvor alt kan endres på. Dette skaper et forvrengt bilde av virkeligheten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken