Regjeringen i Latvia sier også at russiske raketter har truffet Polen. Lokale medier melder at personer skal ha blitt drept i en eksplosjon forårsaket av raketter på avveie i landsbyen Przewodów, som ligger drøyt 6 kilometer fra den ukrainske grensa.

Den amerikanske kilden, som uttaler seg til nyhetsbyrået AP, er ikke navngitt. Opplysningene er ikke offisielt bekreftet av myndighetene verken i Polen eller USA.

En talsmann for den polske regjeringen, Piotr Müller, sier imidlertid at landets ledere sitter i møte som følge av en krisesituasjon.

En talsperson i USAs forsvarsdepartement sier de ikke har informasjon som kan bekrefte opplysningene.

– Vi undersøker disse meldingene og er i nær kontakt med allierte, opplyser en kilde i Storbritannias utenriksdepartement til NTB og andre europeiske medier.

Landsby nær grensa

Forsvarsministeren i Latvia opplyser også at russiske raketter har landet i Polen.

– Det kriminelle russiske regimet avfyrte missiler som ikke bare var rettet mot ukrainske sivile, men som også landet på Nato-territorium i Polen, skriver Artis Pabriks på Twitter.

Norges utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) betegner opplysningene som svært alvorlige.

– Vi har registrert nyhetene om missilnedslagene i Polen. Dette er en svært alvorlig hendelse, men mye er fortsatt uklart. Vi avventer ytterligere informasjon fra polske myndigheter i saken, sier hun i en uttalelse.

Ifølge polske medier slo en rakett ned i et landbruksområde der det ble drevet med korntørking.

Radio Zet erfarer at rakettene slo ned i landsbyen i Lublin-provinsen. Politiet, påtalemyndighetens kontor og hæren har rykket ut til stedet.

Krisemøte

Polens statsminister Mateusz Morawiecki har i all hast kalt sammen landets nasjonale sikkerhets- og forsvarsråd, melder RMF 24. Kanalen skriver ikke noe om hendelsen i Przewodów, men melder at møtet trolig holdes som følge av de russiske rakettangrepene mot kraftanlegg i en rekke ukrainske byer.

Blant byene som ble rammet i Ukraina tirsdag, var Lviv ved grensa til Polen.

Brannvesenet bekreftet tidligere tirsdag at det var eksplosjoner i Przewodów.

– Årsaken til denne hendelsen er for øyeblikket ikke kjent, sa en talsmann til Radio Lublin.

– Veldig alvorlig eskalering

De mulige russiske rakettene som har slått ned i Polen og drept to personer, er en alvorlig eskalering og en krise for Nato, sier forsvarsekspert Tormod Heier.

– De polskrussiske grenseområdene er grisgrendte strøk, så det er mistenkelig at missilene treffer landsbyer der det bor folk i stedet for åpne landskaper. Så det store spørsmålet er om det er en overlagt handling, sier Tormod Heier til NTB.

– Det vil være den største krisen Nato har stått overfor etter den kalde krigens slutt. Det er fordi russiske missiler har krenket et Nato-lands territorium og drept Nato-lands innbyggere, sier Heier.