Klokken 21:35 lørdag kveld fikk politiet melding om en snøscooterulykke i området Bollo hyttefelt sør for Alta.

Ulykken betegnes som alvorlig.

To tenåringsgutter er involvert i ulykken. Disse er tatt hånd om av helse og er flydd med helikopter til UNN i Tromsø.

Politiet er på stedet og har startet etterforskning. Det skal ha vært helse som varslet politiet om hendelsen.

Én scooter involvert

iFinnmark var søndag morgen i kontakt med operasjonssentralen i Finnmark politidistrikt med flere spørsmål om hva som har skjedd.

– Det er det samme som står i Twitter-meldingen. Det er for så vidt det vi kan si, sier operasjonsleder Lars-Rune Hagen. Han gjentar innholdet i Twitter-meldingen, men legger også til at det er to personer på én scooter som er involvert i ulykken.

– Har dere noen formening om hva som har skjedd?

– Vi er midt i en etterforskning nå så jeg har ikke detaljkunnskaper om det. Etterforskningen må gjøres før vi kan gå ut i media, sier operasjonslederen med henvisning til hendelsesforløpet.

Han forteller at det er foretatt taktiske undersøkelser på skadestedet.

– Nå gjenstår avhør, forklarer Hagen.

Henviser til lokalt politi

Han var selv ikke på jobb da ulykken skjedde, og ønsker heller ikke å gi ut informasjonen som står i operasjonssentralens logg, slik politiet ofte gjør.

Hagen har selv ikke snakket med patruljen som var ute, og kan derfor ikke si noe om hva som skjedde da de kom til stedet. Hagen sier også at han ikke vet hvem som var først på stedet.

– Var de to guttene del av et større følge?

– Det kan jeg ikke gå inn på. Det får de komme tilbake til i Alta, hvis de ønsker å gå ut mer med detaljer om ulykken.

For mer informasjon om ulykken, ber operasjonslederen iFinnmark om å kontakte lokalt politi i Alta mandag, eller de som var på jobb på operasjonssentralen da ulykken skjedde. De er tilgjengelig seint søndag kveld.

– Vi har en formening om hva som har skjedd i saken, men vi går ikke ut med informasjon om dette i dag av hensyn til etterforskningen, sier Hagen.

iFinnmark har også vært i kontakt med UNN søndag morgen, med spørsmål om helsetilstanden til de to guttene.

– Vi har sluttet å oppgi det, så det kan jeg dessverre ikke si noe om. Det er av hensyn til personvern og taushetsplikt, sier kommunikasjonsrådgiver ved UNN, Per-Christian Johansen.

Alle vitner ikke avhørt

Klokken 15.55 ringer iFinnmark operasjonssentralen igjen for å få en oppdatering. Denne gangen er det operasjonsleder Ann Rigmor Søderholm som svarer.

– Politiet har sikret spor, og igangsatt etterforskning. Foreløpig i denne saken er ikke alle partene avhørt, og da er det ikke naturlig for oss å gå ut i media og si hva som har skjedd.