Gå til sidens hovedinnhold

Altaposten mistet over 3.000 papir-lesere: – Kan ikke forstå dette

Artikkelen er over 2 år gammel

Her er avisenes lesertall.

Redaktør i Altaposten, Rolf Edmund Lund blir overrasket da han blir presentert for de nyeste opplagstallene for papirutgaven til avisen.

– At vi har mistet 3300 lesere på papir kan jeg ikke helt forstå. Vi må nesten ta et dypdykk inn i disse tallene, og se hvordan dette blir beregnet.

LES OGSÅ: Finnmark Dagblad, Finnmarken og Finnmarksposten fortsetter å vokse

Nedgang på papir

Ferske tall viser nemlig at lesetallene for Altapostens papirutgave har hatt en nedgang siden slutten av januar 2018, på 32,35 prosent.

– Vi må nesten se helhetlig bilde her som viser at vi nylig nådde en milepæl på over 4000 betalende kunder på papir og nett, sier Lund.

Han påpeker at det er tall de ikke har sett siden 2013.

– Men det er klart at vi må ta papirtallene på alvor. Nå hadde vi på topp en frekvens på 6 utgaver i uka, og nå har vi bare 3, men den endringen gjorde vi før 2018, sier Lund.

Mer pluss

Han tror også at den økende plussfrekvensen påvirker lesertallene som en helhet.

– Når vi nå plusser nærmere 50 prosent av innholdet vil det straffe seg ved at vi ikke får inn så mange av de samme leserne vi hadde på åpen trafikk tidligere. Men da må vi lage gode plussaker som de vil lese, og på den måten etablere et forhold til leseren, sier Lund.

– Men du er ikke bekymret når du ser nedgangen i papir?

– Nei, men som sagt virker det litt rart. Vi må se hva som er årsaken til disse tallene, og se på hvilket grunnlag de blir beregnet. Papir faller jevnt, og har gjort det i mange år. Det er noe vi må forholde oss til, sier Lund.

For de øvrige av de store avisene i Finnmark, er totaltallet stabilt. Finnmark Dagblad har 31.500 daglige lesere, mens Finnmarken øker fra 29.600 til 30.800. Sør-Varanger Avis går ned fra 5.900 til 5.500 daglige lesere.

Kommentarer til denne saken