Gå til sidens hovedinnhold

Alta IF møter Skeid på lørdag – flere spillere er usikre foran toppkampen

Artikkelen er over 3 år gammel

Alta IF sliter med småskader etter fotballferien.

Håvard Mannsverk sto over torsdagens trening etter en overtråkk på onsdagens trening. Kaptein og midtstopper Mats Frede Hansen og midtstopperkollega Andreas Markussen måtte begge ise ned henholdsvis ankel og lår etter torsdagens trening, mens Felix Jacobsen regnes som uaktuell foran høstsesongens første seriekamp.

I vårsesongen var det få skader på A-laget, men etter ferien har A-laget fått flere småskader. Selv lar ikke hovedtrener Rune Repvik seg stresse av at flere isposer har blitt brukt i den første uken etter fotballferien. Skader er ikke uvanlig, og han trekker fram at det ikke er noen alvorlige skader i troppen.

– Felix fikk noe i hofta i den siste kampen før ferien. Han har kun tatt del i deler av treningene. Hadde det vært snakk om sesongens siste kamp så hadde han nok spilt, sier Repvik.

 

Legger presset på Skeid

Skeid ligger på en 5. plass etter vårsesongen. Oslo-klubben ligger fem poeng bak Alta IF som innehar 2. plass i 2. divisjonsavdelingen. Repvik har registrert at vertene også sliter med skader, i tillegg til suspensjoner, foran lørdagens seriekamp.

– Skeid er et bra lag, selv om de også har noen spillere ute. Det blir nok en tøff match i en tett og jevn avdeling. Dette er nok også en kamp de bør vinne, forteller Alta IFs hovedtrener, som legger til at om Skeid taper så blir avstanden opp til topp tre lang, selv om det er lenge igjen av sesongen.

Motivert gruppe

Denne uken har Rune Repvik hatt store deler av spillergruppa inne til spillersamtaler, og tilbakemeldingene derifra er at spillerne er veldig godt fornøyd med tingenes tilstand.

– Vi har lyst på et godt resultat, og jeg håper gruppa er motivert foran Skeid-kampen. Etter spillersamtalene er tilbakemeldingene at spillergruppa er strålende fornøyd, og de har lagt lista, sier hovedtreneren.

70 prosent

Selv om Alta IF kun står med ett tap i første del av sesongen, så føler Alta IFs trenerapparat at det er et stort potensial i troppen.

– Jeg tror vi er bare på 70 prosent av det vi har inne. Men vi skal ikke glemme det vi er god på, forteller Repvik om hvor mye mer Alta IFs A-lag har på lager foran årets høstsesong.

Se Skeid–Alta IF direkte på iFinnmark.no på lørdag klokken 16.00!

 

Kommentarer til denne saken