Erlend (21) skal spille for moderklubben i høstsesongen

FLYTTER HJEM: Erlend Pedersen (t.v.) er ferdig i Alta IF etter Follo-kampen. Han skal spille for moderklubben Skjervøy i 3. divisjon i høstsesongen.

FLYTTER HJEM: Erlend Pedersen (t.v.) er ferdig i Alta IF etter Follo-kampen. Han skal spille for moderklubben Skjervøy i 3. divisjon i høstsesongen.

Artikkelen er over 3 år gammel

Den offensive midtbanespilleren velger førstelagsfotball i Skjervøy foran en benketilværelse på Alta IFs A-lag.

DEL

Alta IF lar Erlend Pedersen gå til 3. divisjonsklubben Skjervøy etter bortekampen mot Follo 29. juli. Pedersen har vært i Alta IF i tre sesonger, men han har ikke klart å spille seg inn på A-laget. Så i stedet for å spille for Alta 2 i 3. divisjon velger han å returnere til Skjervøy, som spiller i samme 3. divisjonsavdeling som Alta 2.

– Skjervøy kjemper for å berge plassen, og jeg ønsker å hjelpe dem å beholde plassen i 3. divisjon. Samtidig får jeg spille førstelagsfotball, sier Pedersen, som håper at et klubbskifte vil gi et nytt løft på fotballbanen.

– Jeg har hatt et kjempefint opphold i Alta IF. Det har vært et steg i riktig retning for meg. Så oppholdet har jeg vært fornøyd med, og jeg lukker ikke døren for en retur til klubben. Nå skal jeg hjem å gjøre en innsats, og kanskje knekke noen koder.

Offensiv spiller

Pedersen fikk flere muligheter den første sesongen i Alta IF. I 2016-sesongen ble det seks A-kamper som innbytter. I år står han oppført med ett innhopp borte mot Brumunddal i vårsesongen. En av årsakene til at Pedersen ikke har klart å spille seg inn på laget er fordi Alta IF har gått bort fra å spille i en 4-3-3-formasjon til en 3-4-3-formasjon. Det passet ikke for en offensiv spiller som 21-åringen.

– Erlend er en flott spiller å ha i gruppa, og vi skulle gjerne hatt han ut sesongen. Men han har ikke klart å spille seg inn på A-laget. Det tar tid, men han er en offensiv indreløper og vi har ikke spilt med offensive indreløpere denne sesongen, forteller Alta IFs hovedtrener, Rune Repvik, som er klar på at det krever tålmodighet om man skal spille seg inn på A-laget til Alta IF.

Tror på opprykk

Alta IFs A-lag er med i kampen om en direkte opprykksplass til 1. divisjon. Det er noe som Pedersen gjerne skulle vært med på.

– Det er kjedelig å reise om de skulle rykke opp. Noe som det er store muligheter for. Det er kvaliteter nok i dette laget, sier Erlend Pedersen som reiser til Skjervøy i august.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken