Vil gjøre Alta-folket happy

NY TRENERDUO: Rune Repvik (til venstre) og Vidar Johnsen er inne i sin første sesong som trenerduo. Repvik og Johnsen har i en årrekke vært en del av fotballmiljøet i Alta, og Vidar Johnsen er fadderen til datteren til Repvik . Foto: Alta IF

NY TRENERDUO: Rune Repvik (til venstre) og Vidar Johnsen er inne i sin første sesong som trenerduo. Repvik og Johnsen har i en årrekke vært en del av fotballmiljøet i Alta, og Vidar Johnsen er fadderen til datteren til Repvik . Foto: Alta IF

Artikkelen er over 3 år gammel

Alta IF-trener Rune Repvik er inne i sin 9. sesong som trener i Alta IF, og han har svært lyst til å få tilbake godfølelsen som man sportslig hadde i 2013-sesongen.

DEL

Repvik har foran årets sesong mistet to sentrale spillere de siste sesongene. El Hadji Sega Ngom har siden 2010 spilt 153 kamper for Alta IF, og på de kampene scoret han 45 mål for A-laget. Ngom skal denne sesongen spille på Finnsnes. Mathias Dahl Abelsen kom til Alta IF foran 2014 sesongen, og til og med forrige sesong spilte han 77 kamper for Alta IF. På de kampene scoret Dahl Abelsen 17 mål. Denne sesongen skal han spille for Tromsdalen i 1. divisjon. Dermed Alta IF inne i en ny sesong uten Repviks mest betrodde menn, men utskiftningene bekymrer ikke Alta IF-sjefen.

– Det er veldig spennende det som skjer her nå. Både i form av spillestil og spillergruppen. Vi har fått inn sju nye spillere, og helhetsmessig er vi sterkere enn i fjor, sier Rune Repvik, som har fått inn Thomas Båtnes Braaten (Ullensaker/Kisa), Mathias Nicolaisen (Harstad IL), Makhtar Thioune (Şanlıulvespor), Daniel Mederos Rojas (Kongsvinger IL), Marco Mauno Johannessen (BUL), Aleksander Bjørnvåg (Sprint-Jeløy) og Eirik Lund Holm (Førde) i årets tropp.

– Bunnivået er litt høyere enn i 2016, og det gjør også naturlig nok toppnivået høyere. Profesjonaliteten er også på en annen måte i år enn det har vært tidligere, legger Repvik til om noen av effektene han har sett av det som han betegner som naturlige utskiftninger.

– Rullering av troppen er sunt.

Vil kjempe i toppen

Det er foran årets sesong også et nytt seriesystem. 2. divisjon er blitt mer spisset, og det er kun to avdelinger. Dermed vil det bli en tøff kamp om de øverste plassene på tabellen. Alta IF berget plassen med et nødskrik, selv om de før sesongen hadde intensjoner om å kjempe i toppen. De sportslige nedturene de siste sesongene håper Repvik vil snu denne sesongen, selv de møter sterke lag som HamKam, Raufoss, Skeid Fotball, Bærum, Follo, Grorud og Asker. Flere av lagene har flere år bak seg i 1. divisjon, og de har målsetting om å rykke opp.

– Vi har ikke satt opp en målsetting for sesongen, men vi har satt opp delmål. Et av delmålene er å være med å kjempe i toppen, men alt er nytt denne sesongen. Så det hadde nok vært lettere å si hvor målsettingen burde ligge etter 3–4 sesonger på dette nivået. Det er uansett noen som vil bli skuffet denne sesongen, for det kommer til å bli tett i denne avdelingen, forteller Alta IF-treneren.

– Skal vi være med å kjempe i toppen må vi være solide på hjemmebane, påpeker Repvik.

Lokal støtte

Alta IFs hovedtrener opplyser at de ikke har brukt mer penger enn de har til rådighet på lønnsbudsjettet, og man håper at den positive atmosfæren innenfor klubblokalene vil smitte over på fotballfolket i Alta og Finnmark. Repvik er også inne i sitt siste kontraktsår med Alta IF, og han vet ikke hva fremtiden bringer, men han håper og tror at den gode atmosfæren i Alta IF vil løfte laget.

– Ja, jeg er inne i mitt siste kontraktsår, men jeg har fokus på denne sesongen. Jeg vil gjerne få en sesong der ting flyter og ting fungerer. De siste to sesongene har ting buttet imot. Så jeg vil ha en sesong der Alta-folk er happy med Alta IF. Det er den følelsen man ønsker, sier hovedtreneren de siste sesongene.

Han ser gjerne for seg en sesong som i 2013, hvor det til tross for dårlig økonomi ble opprykk til 1. divisjon.

– Det er nok urealistisk med en like god rekke uten tap, men det er den følelsen man ønsker.

Tar ansvar

Foran årets sesong har også klubben vært mer aktiv i lokalmiljøet enn på lenge. Det kan ha vært med på få opp interessen rundt klubben.

– Foran 2017 har vi gjort store endringer i stallen, og vi har fått en veldig god stall. Men spillergruppen skal ha ros for det de har gjort utenfor treningsfeltet. De har vært med på skolebesøk, de har samlet inn penger gode formål, som kreftforeningen og de har selv vært ute å hentet inn private sponsorer. Så spillerne har tatt et stort ansvar foran sesongen, skryter Rune Repvik.

Ny formasjon gir spillerne en ny vår

Det er ikke bare erfarne spillere som Makhtar Thioune som Alta IFs trenerapparat har forventninger til denne sesongen. En spiller som har vært en del av klubben siden 2014 kan få sitt store gjennombrudd denne sesongen. Tidligere BUL-spiller Runar Overvik (23) er en av spillerne som virker til å trives veldig godt under den nye 3-4-3-formasjon som Rune Repvik og Vidar Johnsen har innført foran årets sesong.

– En spiller som man håper tar vare på muligheten som kommer er Runar. Vi håper han får sitt virkelige gjennombrudd, selv om han har vært med i noen sesonger. Vi håper også på enda flere målpoeng fra backene i år, sier Repvik, som påpeker at det er mange andre spillere i troppen som har tatt ytterlige steg.

– Mathias Nicolaisen er en spennende spiller som har kommet inn fra Harstad foran denne sesongen. Det er en spennende type.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken