«Oi, Oi, Oi – den er gedigen»

  Vidar Johnsen vurderte å ta kvelden, men ble overtalt til å prøve noen siste kast. Da beit storlaksen på kroken.

  Artikkelen er over 2 år gammel

  Vidar Johnsen vurderte å ta kvelden, men ble overtalt til å prøve noen siste kast. Da beit storlaksen på kroken.

  DEL

  «Oi, Oi, Oi – den er gedigen», bryter de skuelystne ut når laksen forsøker å riste løs flua. Se videoen som viser kampen mot storlaksen øverst i saken.

  Det er mange som har fått noen gode opplevelser langs Altaelvas bredder så langt denne sesongen. Mange storlakser er på vei opp i elva, og noen av dem har bitt på fluene til ivrige laksefiskere. I helgen hadde Lars Abrahamsen sikret seg døgn for første gang i Altaelva, etter ønske fra sin sønn Anders. Selv er han ikke en laksefisker, men laksefiskerne Kjetil Kristensen, Knut Leo Abrahamsen, Vidar Johnsen og Anders Abrahamsen bidro sterkt til at døgnet ble en stor suksess.

  Alle fiskerne sikret seg en laksefangst, men det var Alta IFs assistenttrener, Vidar Johnsen, som kunne juble høyest etter helgens laksedøgn i Phatakorva. Johnsen hadde sett Knut Leo Abrahamsen og Vidar Kristensen få hver sin altalaks, og ut på kvelden hadde han planer om å vende snuten hjemover. Da kom tilfeldigvis søskenbarnet til Lars Abrahamsen, Truls, innom døgnet med ei flue han hadde laget spesielt for deres laksedøgn. Den flua satte Kjetil Kristensen på stanga, og han overtalte Johnsen til å prøve et par kast. På det tredje kastet beit storlaksen på kroken. Etter cirka 20 minutters temming var laksen på 17,2 kg i land nesten 1 km fra der den beit på kroken.

  – Jeg har ikke peiling på hvor lang tid det tok å få den i land, forteller Johnsen, som aldri har fått en større laks i sin karriere.

  Teamwork

  Alta IFs assistenttrener jobber med samhandling til daglig, men i helgen var det blant annet tidligere Alta IF-stopper Kjetil Kristensen og den tidligere norske OL-utøveren i kombinert Knut Leo Abrahamsen som utgjorde laget.

  – Det var teamwork i verdensklasse. Anders, Knut Leo, Lars og Kjetil var et bra team å ha i ryggen, sier en meget fornøyd Vidar Johnsen.

  – Det var et kjempebra døgn, og jeg er svært takknemlig for at jeg fikk være med på det, legger han til.

  (Teksten fortsetter under.)

  FABELAKTIG LAKSEDØGN: Vidar Johnsen satte ny personlig lakserekord på det som betegnes som et fantastisk døgn i Phatakorva. Laksen skal røykes, og blir pålegg langt inn i høstsesongen. Foto: Privat

  FABELAKTIG LAKSEDØGN: Vidar Johnsen satte ny personlig lakserekord på det som betegnes som et fantastisk døgn i Phatakorva. Laksen skal røykes, og blir pålegg langt inn i høstsesongen. Foto: Privat

  – Eventyrdøgn

  Lars Abrahamsen deltok i år på første gang på laksekorttrekkingen, og han var blant de heldige som fikk kjøpe et døgn i Altaelva i år. Ettersom laksefiske ikke hans store lidenskap, tok han med seg fotoutstyret til elva, og dokumenterte alle kampene fiskerne på døgnet hadde i helgen. Et døgn som Abrahamsen ikke er i tvil om var perfekt.

  – Det var et eventyrdøgn, sier kortinnehaveren, som hadde broren Knut Leo med som gjestefisker, mens Kjetil Kristensen var kjentmann og båtmann.

  – Det var litt yr i luften da vi kom klokken 16.00 til plassen, men det ble bare finere og finere utover døgnet. Vi hadde midnattssol og ellers et veldig trivelig døgn, sier en meget fornøyd laksefotograf, som håper Vidar Johnsen følger opp laksefangsten etter fotballferien.

  – Nå er han i flytsonen. og det handler bare om å ta det inn i høstsesongen, ler Lars Abrahamsen.

  Abrahamsen opplyser de tok selv en avgjørelse om å ta de to siste laksene de fikk i land. I ettertid var de i kontakt med daglig leder i Alta Laksefiskeri Interessentskap, Tor Erland Nilsen, i forholdt til årsaken til at de tok fire laks. Det at laksen var skadet gjorde at de tok den vurderingen, og det var en handling gjort etter boka.

  Artikkeltags