– Jeg hadde gledelig tapt de kronene for at mine ansatte og meg selv kunne hatt en litt mer levelig førjulstid

FOR LANGE ÅPNINGSTIMER: – Det er veldig lett å sitte på et kontor å skrive åpningstider, men litt lettere å glemme at det faktisk er ekte mennesker som skal fylle alle disse kvelds, natt- og søndagsåpne timene, sier Kokkejævel.

FOR LANGE ÅPNINGSTIMER: – Det er veldig lett å sitte på et kontor å skrive åpningstider, men litt lettere å glemme at det faktisk er ekte mennesker som skal fylle alle disse kvelds, natt- og søndagsåpne timene, sier Kokkejævel.

Artikkelen er over 2 år gammel

Asbjørn Sandøy aka Kokkejævel setter spørsmålstegn ved om det er nødvendig å slite ut ansatte ved at handelsstanden i Norge vil å ha åpent 24 timer i døgnet de siste fire ukene før jul.

DEL

«SISTE søndag før jul. I år har det vært hele TRE søndagsåpent før jul. Galskap! Selv jeg som tar imot hver eneste krone med stor takk og grønn grådighet hadde jeg GLEDELIG tapt de kronene for at mine ansatte og meg selv kunne hatt en litt mer levelig førjulstid. I alle fall den første totalt unødvendige søndagsåpne»

Det skriver Kokkejævel på sin egen Facebook-side.

Januar er en grusom rekyl

Han påpeker at dette ikke er en kritikk rettet spesielt mot Amfi, men mot alle som bestemmer i handelsstanden i dette landet. Det er ifølge Sandøy veldig lett å sitte på et kontor å skrive åpningstider, men litt lettere å glemme at det faktisk er ekte mennesker som skal fylle alle disse kvelds, natt- og søndagsåpne timene.

– Hvordan har denne førjulstiden vært for deg og dine ansatte?

– Julehandelen er høysesong for oss i denne bransjen og det skal være pes og stress. Det er nå vi skal ta inn overskudd som vi kan overleve i roligere måneder, og de er bare dager unna! Januar er en grusom rekyl av desember, sier Sandøy.

Han forteller at det brukes absurd mye penger på bemanning.

– Det skal være pes, stress, blod, svette og tårer, men det skal også være levelig å være på jobb. Vite at man kan ta lunsjpause eller gå på do uten at alt ramler i staver. Det er viktig, sier han.

LES OGSÅ: Isabella (9) ble møtt med sterke reaksjoner i kassa: – De sa «du må være over 18 for å jobbe»

De ansatte skal også ha et liv

Kokkejævel forklarer at han elsker denne tiden av året, men at det har blitt mye åpent i år.

– Tre søndager før jul er altfor mye. Det «koker» ikke akkurat på disse søndagene, i alle fall ikke på de to første, så jeg ser ikke poenget med å holde åpent. For oss er det et tapsprosjekt, men selv om vi hadde gått i pluss ville jeg nok bare holdt åpent maks de to siste søndagene før jul. I tillegg er det åpent helt til midnatt flere ganger før jul. Menneskene som jobber skal også sove, «ha et liv», være klar på jobb neste dag, neste søndag. Ja, det blir for mye, sier han.

– Men du er vel glad for den gode omsetningen?

– Vi ønsker alle økt omsetning, inkludert meg selv. Det er det vi lever av. Det gjør at vi kan utvikle oss videre, investere og leve godt. Men det holder nå og vi vil gjerne holde ut vi også, avslutter han.

Artikkeltags