– Det har vært helt fantastisk å bo her. Det er ikke så mange andre lag som har bodd i bygget, så her har vært god plass og nok dusjer til alle, sier Heidi Myrli, en av foreldrene som har blitt med TIL G04 Prestevannet til Alta.

Foreldrene rullerer på å bo inne i Finnmarkshallen med laget, mens resten bor i telt rett utenfor.

– Vi bytter en og en på å sove inne i hallen. Men det er ikke noe problem å bo i telt, eller å bo sammen med guttene. Det er en veldig flott gjeng som alle sammen har gått på prestevannet skole sammen i 7 år. Det er ganske unikt, sier Myrli.

 

Nok varmtvann og god mat

Gutta på laget trives også i Alta, og er godt fornøyd med å være få i Finnmarkshallen.

– Vi synes det er kjempefint å bo i Finnmarkshallen. På andre plasser er det mange som bor på skolene, her er vi ikke så mange. Men her har de passet på at det er nok varmtvann til å dusje med. Det har bare vært bra å bo her. Og Altaturneringen er veldig bra, sier spiller Jonas Everson Elvmo (13).

Hva er det som gjør turneringen så bra?

– Det er bedre mat enn på de andre turneringene. Eller, kanskje ikke bedre mat, men vi får mer mat, vi får ta så mye vi vil. Eller, kanskje ikke så mye vi vil, men vi får ta mat flere ganger, sier han.

– Det eneste er at det kun er tre stikkontakter på rommet, sier Håvard Svendsson (13), som sliter med å få strøm på telefonen når 11 andre gutter skal lade samtidig.

Bildeserie

SE BILDENE: Barna koser seg på idrettsparkens lekeplass

Sprengt kapasitet

Turneringsleder Petter Oseberg og innkvarteringsleder Ingrid Isaksen har jobbet hardt med å finne boplass til lagene, og synes det er fint at lagene er fornøyd.

– Vi bruker alt vi har tilgang til. Gakori, Bossekop, Øvre Alta, Tverrelvdalen, Saga. Vi har sprengt kapasiteten lokalt, sier Oseberg.

– Vi har ikke lov til å bruke Komsa i år på grunn av ombyggingen, og samme gjelder Alta videregående skole, der har vi bare lånt liten del, så det betyr at vi har hatt litt utfordring. Noen bor litt trangt, men de feste bor greit.

Oseberg har også lagt merke til at flere har begynt å ta med seg telt og campingvogn til turneringen.

– Man har jo klubber som velger å bo privat eller på camping eller hotell. Det blir mer og mer campingovernatting, litt fordi det er en utfordring å finne plass til alle, sier han.

 

Godt gjennomført

Laget fra Prestevannet deltok sist på turneringen i 2015, sier pappa og en av de to trenerne for laget, Carsten Tønnessen, som er glad for å være tilbake.

– Det er to år siden vi var her sist, og vi ville gjerne komme tilbake fordi det var så utrolig godt gjennomført, og flotte forhold. Selv om altaturneringen ikke er like stor som Piteå og Norway Cup er det absolutt på høyde med dem kvalitetsmessig, sier han.

Laget har allerede vunnet de tre kampene sine, og er klare for sluttspill. Andreas Appelbom, pappa og trener nummer to, er godt fornøyd med prestasjonen i laget.

– Vi har kommet for å prøve å vinne selvfølgelig, så får vi se om vi når så langt.

– Konkurransen blir jo bare hardere og hardere jo lengre man kommer. Så vi får se, sier Tønnessen.

Bildeserie

SE BILDENE: Dagens lag fra Altaturneringen, fredag