Londal skal fortsatt lede Alta Venstre: – Har full forståelse for at folk er misfornøyde med oss i sykehussaken

GJENVALGT: Raymond Londal ble gjenvalgt som leder i Alta Venstre. Johanne Sundmann ble valgt som ny nestleder

GJENVALGT: Raymond Londal ble gjenvalgt som leder i Alta Venstre. Johanne Sundmann ble valgt som ny nestleder

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere har meldt seg ut av partiet: Avviser å ha ført folk bak lyset.

DEL

Raymond Londal ble på årsmøtet i Alta Venstre gjenvalgt som leder. Johanne Sundmann ble valgt som ny nestleder. Med seg i styret får de Tommy Hæggernes, Marit Johnsen og Leif Gøran Wasskog.

Partiet skriver i en pressemelding at antallet medlemmer har mer enn doblet seg i løpet av 2017, og at Venstre er det største lokallaget i Nord-Norge.

– Alta Venstre har mer enn doblet seg. Det er flere grunner til det, men sykehussaken har utløst mange av innmeldingene. Ved de siste valgene både på kommune- og stortingsvalg har Venstre fått 11 og 12 prosent. Det har vært en generell interesse som selvsagt er utløst av sykehussaken, sier Londal.

– Uklart med gjennomslag

– Dere fikk jo ikke gjennomslag for kravet om utredning av sykehusstrukturen, hvordan ser du på det?

– Det er enda uklart hva som er gjennomslag før. Hva legger man i det når man skriver at en vesentlig del av tilbudet skal gis lokalt? Signalene vi får fra våre er at vi har fått kraftig gjennomslag og er tatt på alvor. Så gjenstår det å se, svarer Venstre-lederen..

Han sier at oppdragsdokumentet fra helseministeren til Helse Nord ble skrevet før regjeringsforhandlingene.

– Der er den tydelig på at det skal være en prosess med kommunene. Ordet prosess er det samme som utredning, men det er veldig betent. Derfor bruker man prosess for hva som skal komme. Jeg har store forhåpninger til at når prosessen starter skal det ikke være noen forbud for hva man kan se på. Ting skal kunne vurderes og dokumenteres. Jeg skulle likt en annen ordlyd så man slapp å tolke, men jeg tror at håpet lever i beste velgående.

Forstår misnøyen

– Du driver jo også en gruppe på Facebook for sykehus til Alta. Mange av deres medlemmer ser ut til å være misfornøyd med Venstre, hva tenker du om det?

– Jeg har full forståelse for at folk er misfornøyd. Jeg har også noen betenkeligheter. Vi i Alta og Finnmark Venstre er vårt eget parti. Folk må skille gjennom de som klarte å dra oss ned i grøfta og vi som jobber for å komme oss opp. Jeg er veldig fornøyd med støtten i Venstre sentralt, svarer Londal.

– Enkelte oppfordrer også de som har meldt seg inn i partiet om å melde seg ut, har dere fått mange utmeldinger?

– Vi har fått seks utmeldinger etter regjeringsplattformen kom. Det er ulike grunner til det, men vi har fortsatt 120 medlemmer. Vi er fornøyd med det, vi skal bygge partiet videre.

Avviser å ha ført folk bak lyset

– Har dere i Venstre ført folk bak lyset i denne saken?

– Det var et lokalpolitisk kunststykke å få inn i regjeringsforhandlingene at det skal komme en prosess. Ballen er i spill. Det er mer vesentlig hva som kommer til Alta, og det er mindre vesentlig med pasientgrunnlaget til Hammerfest. Det er nesten garantert at dimensjonen på Hammerfest sykehus ikke kan være som nå. De må gjennom en ny prosess. Utviklingsplanen til sykehuset må gjøres om. Det vil bli vesentlig annerledes. Jeg er ved godt mot. Jeg har stor støtte i partiet og lokalsamfunnet, og går for gull, sier Londal.

Artikkeltags