Varanger Lyd rigger storscenen til årets første store oppdrag

LØFTER SCENEN: Varanger Lyd har testet scenen før ankomst til Coop-banen, og når den står ferdig ruver den 10 meter over bakken.

LØFTER SCENEN: Varanger Lyd har testet scenen før ankomst til Coop-banen, og når den står ferdig ruver den 10 meter over bakken.

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Varanger Lyd investerte i fjor i en ny mobilscene, og storscenen, som tidligere er brukt av Oslo-firmaet, Rubicon, blir i disse dager satt opp på Coop-banen i Bossekop.

– Det tar fire til fem timer å sette opp scenen, forteller lydtekniker, Simen Rasmussen, som sammen med fire andre rigger scenen og sidescenen de har ansvar for.

I år er det foreløpig fem festivaler og arrangementer som har leid inn både scene og folk fra Varanger Lyd.

– Vi er tre som jobber fast i Alta og to som jobber fra Karasjok, sier Rasmussen om de som rigger scenen foran helgens festival.

Ny profi

Varanger Lyd melder også på sin nettside at de har satt i gang en prosess med å bytte profil til VALY.

– Dette er noe vi kommer til å jobbe med utover året, og vi gleder oss veldig til å ta i bruk både ny logo og «nytt» navn, melder varangerlyd.no.

– Vi vil fortsatt til å ha våre røtter i Varanger-regionen, samt ha både lager og kontorlokaler der, men med tanke på våre avdelinger i Tynset og Alta – er et navnebytte på sin plass, opplyser de videre.

Artikkeltags