Tidligere i høst lyste Finnmark politidistrikt ut hele fem stillinger til lensmannskontoret i Alta. Lensmann Svein-Tore Nilsen er strålende fornøyd med antall søkere som har kommet inn.

– Vi har fått 134 søkere. Det er både gledelig og betenkelig, sier Nilsen til iFinnmark.

Han har jobbet i politiet i Finnmark i 40 år, og har i de siste årene opplevd at søkerlistene blir lengre. Men de fleste søker på den laveste graden av politibetjent.

– Vi har lyst ut tre pb. 1 stillinger, som er den laveste politibetjentstillingen, bare på disse har vi fått 131 søkere. Det er ikke kommet så mange på de øverste grunnstillingene, det er det en del kompetansekrav og vi opplever sjelden at det kommer søkere fra andre deler av landet, men det har skjedd her. Det er svært gledelig og positivt, forteller Nilsen.

Nå holder han på med gjennomgang av listen og innkalling til intervju.

– Luksusproblemet nå er å gjøre en formidabel jobb med å plukke ut de rette, sier han.

– Trangt arbeidsmarked

Finnmark politidistrikt har nylig lyst ut tre andre politistillinger i andre deler av fylket. I Hammerfest har de også hatt fem stillinger ledige som politibetjent, der de har fått inn hele 151 søkere.

Samme stilling er lyst ut i Vadsø, med en søknadsfrist 17. november. Der har de så langt har fått 98 søkere.

Avdelingsdirektør for Human Resources i Finnmark politidistrikt, Kjell Stabæk, forteller at folk ofte søker de siste dagene før søknadsfristen går ut. Han mener 98 søkere er fler enn det tidligere har vært i Vadsø.

– Det er et signal om et trangt arbeidsmarked. Det er ikke nødvendigvis at alle vil til Finnmark, men at man søker der det er jobb, sier Stabæk.

Saken fortsetter under bildet.

 

Ikke lyst ut

En stilling som politibetjent i Hasvik er også lyst ut, hvor de har fått inn 47 søkere så langt.

Politiets kommunikasjonstab ble i sommer halvert, da Silja Arvola gikk over i stillingen som medierådgiver for presse, kommunikasjon og sosiale medier i Kripos. Da søkte hun og fikk permisjon fra stillingen som kommunikasjonsrådgiver i Finnmark politidistrikt. Dermed er ikke hennes stilling lyst ut.

LES OGSÅ: Silja Arvola fikk Kripos-jobb

– Nå er det bare meg, men hun har permisjon, så vi regner med at hun kommer tilbake, sier leder for kommunikasjon i Finnmark politidistrikt, Anders Stang Lund.