Wirkola hedret under norsk Oscar-fest i Hollywood

FIKK PRIS: Tommy Wirkola har åpnet døren for andre nordmenn i Hollywood. Foto Trollbound Entertainment LLC

FIKK PRIS: Tommy Wirkola har åpnet døren for andre nordmenn i Hollywood. Foto Trollbound Entertainment LLC

Artikkelen er over 3 år gammel

Alta-regissøren Tommy Wirkola fikk Døråpner-prisen for sin innsats for å fremme norske filmarbeidere i Los Angeles.

DEL

Den 89 ende Oscar-utdelingen fant sted natt til mandag, og samtidig som de store internasjonale stjernene fikk sin hyllest i Hollywood, arrangerte de norske filmfolkene i Los Angeles sin årlige Oscar-fest. Under årets fest ble det for første gang delt ut flere priser.

Altaværingen Tommy Wirkola gjorde stor suksess med «Hansel & Gretel: Witch Hunters» da den ble sluppet i 2013. Wirkola er kjent for og bruker sine landsmenn i sine filmer, og han har også åpnet dørene i Los Angeles slik at de får prøve seg i Hollywood. Det er blant årsakene til at produksjonsselskapet Trollbound Entertainment LLC ga finnmarkingen den aller første Døråpner-prisen på den norske Oscar-festen.

Altaværingen var veldig takknemlig for prisen, som ble delt ut av hans kompanjong fra starten av karrieren, Stig Frode Henriksen.

Morsomt

Den store snakkisen etter årets Oscar-utdeling var utdelingen av årets filmprisen. Den ble delt ut til feil film på grunn av rot med kortene. Først trodde man at «La La Land» også vant prisen for beste film, men etter flere minutters dramatikk ble det klart at man hadde utropt feil vinner fra scenen. «Moonlight» var den egentlige vinneren. I intervjuet med Filmweb under den norske Oscar-festen sa Wirkola at det var en pinlig, men også en morsom hendelse som skjedde i Dolby Theatre i Los Angeles.

Selv har ikke regissøren fra Alta forventninger om å sikre seg en Oscar-statuett, men det at andre nordmenn har vært nominert de siste årene er med å inspirere han i hans arbeid.

Premiere i august

Den siste filmen som Wirkola spilte inn, «What Happened to Monday?», har nå fått premieredato og ny tittel. Under intervjuet med Filmweb kunne regissøren opplyse om at filmen med Noomi Rapace i sju roller har verdenspremiere 18. eller 23. august.

– Jeg er stolt av resultatet. Det er en seriøs film, men med humor, sier Tommy Wirkola til filmweb.no.

Ifølge bloody-disgusting.com har man også bestemt å gi filmen en ny tittel foran den internasjonale premieren. Den nye tittelen på filmen er «Seven Sisters», skriver nettstedet om filmen som ble spilt inn på Castel Studios i Bucuresti i Romania.

TV-serie

I dag jobber altaværingen med to manus. Han skriver om tegneserien «Irredeemable» til et filmmanus på vegne av Adam McKay. I tillegg skal hans store internasjonale suksess, «Hansel & Gretel: Witch Hunters», få et nytt liv i framtiden. Wirkola fortalte Filmweb under den norske Oscar-festen at Hans og Grete skal bli en TV-serie, og at det er noe han skriver et manus til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken