– Overrasket over at de trosser regjeringa

FØLGER OPP: - Vi skal selvfølgelig følge opp lovnadene som er kommet fra regjeringa, sier  Alta-ordfører Monica Nielsen.

FØLGER OPP: - Vi skal selvfølgelig følge opp lovnadene som er kommet fra regjeringa, sier Alta-ordfører Monica Nielsen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det sier Alta-ordfører Monica Nielsen om Finnmarkssykehusets vedtak.

DEL

Under Finnmarkssykehusets styremøte onsdag, ble det vedtatt å slutte seg til direktørens beslutning om en stedlig leder i Hammerfest, med egen enhetsleder i Alta. Det ble dermed ikke vedtatt egen klinikksjef i Alta.

– Regjeringa må på banen

Det forventet ikke Alta-ordfører Monica Nielsen. 

– Jeg må si at jeg er overrasket over at de trosser regjeringa. Siv Jensen har gitt klar beskjed, og den gikk ut på at det skulle være en stedlig ledelse og klinikksjef i Alta. Nå er det viktig at regjeringa kommer på banen og sørger for at det de har lovet kommer, sier ordføreren.

LES OGSÅ: Vil ikke gi Alta egen klinikksjef: – Hele tilbudet i Finnmark må sees under ett

– Viktig med ledelse her

Hun understreker deretter viktigheten av klinikksjef i Alta:

– Det er 13 mil til Hammerfest, som er langt unna. Det er ikke tvil om at det er viktig at ledelsen er lokalisert her. Fordelene med det er at man er tett på der de ansatte er, og tjenestene er, sier Nielsen.

LES OGSÅ: Kommunestyret i Alta med klare krav til Finnmarkssykehuset: Egen leder, slutt på kutt i operasjoner og bedre pasienttransport

Kjemper videre

Hun lover at siste ord ikke er sagt i saken:

– Vi kommer selvfølgelig til å følge opp de lovnadene som er kommet fra regjeringa. Nå må de vise at de leverer det som er lovet. Når det kom så tydelig beskjed på lørdag, forventet vi et annet vedtak i innstillinga til Finnmarkssykehuset i dag.

LES OGSÅ: Kutter med ti stillinger innen akuttpsykiatrien: – Det er altfor mange stillinger som reduseres

– Må se tilbudet under ett

Finnmarkssykehuset begrunner på sin side vedtaket på denne måten:

– Vi må se hele tilbudet i Hammerfest under ett. Det blir ikke et eget sykehus i Alta på samme måte slik det er i Hammerfest. Enhetene kommer til å måtte koordinere seg imellom og samarbeide, sier styreleder i styret for Finnmarkssykehuset, Harald Larssen.

Artikkeltags