Gå til sidens hovedinnhold

Skøyte-Sverre vil ha EM-revansj

Artikkelen er over 5 år gammel

Alt annet enn medalje vil være en stor skuffelse for Sverre Lunde Pedersen (23) i helgens skøyte-EM i Hviterussland.

For ett år siden glapp bronsen med knapp margin. Denne gangen ønsker Pedersen å ta steget opp på seierspallen i EM.
– Jeg var så nærme i fjor. Jeg må være såpass ærlig og offensiv og si at det er medalje som er hovedmålet, sier Fana-løperen til NTB.
Den nederlandske skøytekongen Sven Kramer er, som vanlig, favoritt. Sønnen til altaværingen og tidligere landslagstrener i skøyting, Jarle Pedersen, ventes å kjempe om de to øvrige medaljene mot russiske Denis Juskov, belgiske Bart Swings og Nederlands Jan Blokhuijsen.
Til tross for at han har store ambisjoner i EM, er det ikke mesterskapet i Minsk som er sesongens viktigste konkurranse for Pedersen. Senere i vinter er det VM enkeltdistanser og allround-VM. Han er medaljekandidat også i de to mesterskapene.
– Allround henger kanskje litt høyere, men jeg er "gira" på å vise meg fram i VM enkeltdistanser. I fjor tømte jeg meg helt på 10.000-meteren så jeg ikke fikk vist hva jeg var god for på de andre distansene, forteller Pedersen.

Suksessformel

Like før jul vippet han Håvard Bøkko ned fra NM-tronen og ble norgesmester i allround for første gang. Fram mot EM har Pedersen vært gjennom en hard treningsperiode.

– Jeg har trent mye fram til tirsdag. Jeg har fått gjort en god treningsjobb i julen og holdt meg frisk. Alt er gått etter planen. Jeg restituerer meg fort, og det kjennes bra ut.
Selv om Pedersens kropp er stinn av trening, forventer landslagstrener Sondre Skarli at eleven skal kunne hevde seg helt i toppen.
– Vi har trent veldig mye, men det har vært en del av planen. I fjor hadde vi en hard periode på dette tidspunktet, og vi har tenkt likt i år. Nå er også grunnkapasiteten litt høyere. Det er bra for det som kommer av mesterskap mot slutten av sesongen, sier Skarli til NTB.
I fjor ble det bronsemedaljer til Pedersen og Ida Njåtun i allround-VM på slutten av sesongen.

Bøkko hangler

Håvard Bøkko har vært norsk skøytesports lokomotiv i mange år, men knetrøbbel har plaget hallingen de siste sesongene. Først hadde han skaden jumper's knee, og i august mistet han en vektstang over det ene kneet under styrketrening. Han sliter fortsatt med smerter etter den siste skaden, ifølge VG.

– Han har vært litt ustabil. Det skyldes nok kneet. Det har variert hvor mye han kan presse seg på trening og i konkurranser, sier Skarli.
EM på skøyter arrangeres lørdag og søndag. (©NTB)

Norges EM-tropp:

* Menn: Sverre Lunde Pedersen (Fana), Håvard Bøkko (Hol), Sindre Henriksen (Fana).
* Kvinner: Ida Njåtun (Asker), Sofie Karoline Haugen (Sandefjord). (©NTB)

EM-programmet:

* Lørdag: 500 m kvinner og menn, 3000 m kvinner, 5000 m menn
* Søndag: 1500 m kvinner og menn, 5000 m kvinner, 10.000 m menn. (©NTB)
 

Kommentarer til denne saken