Da de mistet kameratene sine på flyplassen søndag, satte de seg bak rattet for å komme hjem i dag

Alta IF-spillerne fikk ingen lett hjemreise

Alta IF-spillerne fikk ingen lett hjemreise

Artikkelen er over 3 år gammel

Klokken 13.00 på søndag startet hjemreisen for Alta IF-troppen. Mandags ettermiddag var de enda ikke landet i Alta.

DEL

– Været kan man ikke gjøre noe med, men det å sitte i et fly å vente er ikke det artigste man gjør, sier Alta IF-spiller Andreas Markussen på vei hjem fra helgens treningshelg, som ble litt lengre enn planlagt.

– Vi startet fra Raufoss på søndag klokken 13, og skulle ta SAS-flyet fra Gardermoen til Alta vi Tromsø klokken 20.00. Det flyet kunne ikke lande i Alta på kvelden på grunn av dårlig vær. Så vi måtte tilbake til Tromsø, forteller Markussen, som måtte se at laget ble splittet da de skulle komme seg fra Tromsø til Alta på mandagsmorgen.

SAS bekrefter at dårlig vær var årsaken til at deres flymaskin ikke landet i Alta på søndagskvelden. Pressekontakt Knut Morten Johansen i SAS opplyser at de satte opp en ekstramaskin til Alta på mandagsmorgen, og den landet uten problemer med nesten alle passasjerene som ikke kom seg hjem på mandag.

– På flyplassen i Tromsø var det veldig lang kø, og laget ble splittet ettersom vi sto på ulike plasser i køen. Så da vi kom fram til skranken, var flyet til Alta gått, da fikk vi plass på flyet som gikk til Alta klokken 22.00, sier midtstopperen, som fikk tak i en han fikk tak i en leiebil som skulle tilbake til Alta. Dermed startet Markussen, Magnus Nikolaisen, Øyvind Veseth Olsen, Mats Frede Hansen og Vegard Braaten med bil til Alta, foran å vente til klokken 22.00 for å ta neste fly.

– Nå er vi spente på om Kvænangsfjellet er åpent, for det er meldt dårlig vær, forteller Andreas Markussen.

– Så hjemturen ble mer kronglete enn vi hadde sett for oss. Vi skulle egentlig brukt mandagen til å slappe av etter en hektisk helg.

Artikkeltags