Gå til sidens hovedinnhold

Henvender seg til innbyggerne: – Alle barn i Alta trenger nå trygge voksne rundt seg

Artikkelen er over 4 år gammel

Les iFinnmark+ ut året for kun 100,-:

Bestill her med Finnmark Dagblad som eAvis

Bestill her med Finnmarken som eAvis

Det er i et informasjonsskriv til alle foreldre i Alta at kommuneledelsen sier at alle barn i Alta trenger trygge voksne rundt seg, i disse tider hvor et seksuelt overgrep etterforskes i Alta.

I dette skrivet informerer Alta kommune om hvor foreldre, som har spørsmål utover det bestyrer i barnehager kan svare på, om hvor de kan ta kontakt for å få svar på sine spørsmål.

Kommunen opplyser også at de stiller alle faglige ressurser tilgjengelig for dem som måtte ha behov for hjelp eller oppfølging tilknyttet overgrepssaken.

Informasjonsskrivet, som er undertegnet rådmann Bjørn-Atle Hansen og kommunalleder Mads Stian Hansen, opplyser videre at mistanken mot den siktende mannen dreier seg om et overgrep og ved én barnehage. Kommunen har fulgt opp og vil fortsette å følge opp barnehagen saken gjelder med alle nødvendige ressurser.

Mannen som er siktet i saken har over 14 år jobbet i både kommunale og private barnehager i Alta kommune. Kommunen sier at de har hatt informasjonsmøte med alle styrere barnehager tirsdag kveld.

– Videre vil vi komme til å avholde foreldremøte i flere barnehager så snart det lar seg gjøre, skriver lederduoen.

Og legger til:

– Alle barn i Alta trenger nå trygge voksne rundt seg, i likhet med andre saker må vi svare på spørsmål vi eventuelt får fra barn – tilpasset deres alder.

 

Kommentarer til denne saken