Altarevyen var representert med to numre i finalen under revy-NM på Høylandet lørdag: «Presten» og «Kaos i himmelen».

Førstnevnte ble kåret til beste sketsj av revyen.

– Det var helt sykt. Prisen for beste sketjs henger veldig høyt, sier Tommy Berg i Altarevyen. Han framførte «Presten» sammen med Jan Gunnar Evertsen.

2 av 20

At Altarevyen hadde to av 20 numre i finalen, er Berg stolt over.

– Det var over 100 numre med her, og vi er kokfornøyd med å ha begge numrene i finalen. Vi er stolte og fornøyde, og glad for å representere Finnmark. Vi er også fornøyd med at vi skal representere Norge i Sverige neste år. At svenskene plukket oss ut, viser at dem skjønte oss, sier Tommy Berg.

– Vi representerte Norge i Danmark i 2014 med «Pizzatelefonen», så til neste år blir den skandinaviske ringen sluttet, sier han.

I tillegg til å være revyartist er Tommy Berg også politisk ansvarlig for kultur i Alta kommune. Etter finalen lørdag kveld takket politikeren Berg Altarevyen (og seg selv) for innsatsen.

– Det er viktig at kulturpolitisk ledelse i kommunnen takket for innsatsen, og vi tok det med en gang etter finalen, sier han og ler.

Bare nøt det

Etter finalen ble det ikke den store feiringen for Altarevyen-gjengen som også består av Bjørn Fermann.

– Etter finalen var vi så trøtte og slitne, og gikk bare rundt og nøt det. Vi hadde holdt på siden halv ni på morgenen med blant annet prøver, og var ikke ferdig med den andre forestillingen før halv tolv på kvelden. Feiringen tok vi på torsdag etter at vi vant publikumsprisen i den første semifinalen, sier Tommy Berg.

– Derfor var det hviledag fredag, som dem bruker å ha i Tour de France.

Tommy Berg er takknemlig for tilbakemeldingene som de har fått fra andre revyartister på Høylandet disse dagene.

– Det er artig at folk kommer bort til oss og gir oss gode tilbakemeldinger, sier Tommy Berg.

Begrunnelsen

Juryen besto av Øyvind Angeltveit, Marit Voldsæter og Nils Petter Mørland.

Her er juryens begrunnelse for beste sketsj:

«Årets vinner av prisen for beste sketsj utviser formidabel timing og en scenisk trygghet og utstråling på et svært høyt nivå. Nummeret viser at et fullkomment nummer ikke trenger store virkemidler som kostyme, musikk og scenografi for å fange vår oppmerksomhet og kjærlighet. Dette er fortellerkunst på sitt ypperste, og etter kun kort tid inn i nummeret merket juryen at suksessen var like sikkert som lofotfiske. Prisen for beste sketsj går til «Presten» med Altarevyen».