Frykter omreisende kriminelle etter meldinger om dette fenomenet

MERKER HUS: Dette bildet er tatt av en huseier i Tromsø tidligere i juni. Meldinger om samme fenomen i Kvalsund, har skapt frykt i bygda.

MERKER HUS: Dette bildet er tatt av en huseier i Tromsø tidligere i juni. Meldinger om samme fenomen i Kvalsund, har skapt frykt i bygda. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Skal ha merket hus med lapper og registrert båter.

Det meldes i sosiale medier om merking av hus og omfattende tyverier flere steder i Vest-Finnmark.

Fra Kvalsund får iFinnmark opplyst at det den siste tiden er observert merking av hus ved at man har hengt lapper på dem.

– Jeg har hørt om denne observasjonen i Kvalsund, at man har hengt lapper på en rekke hus. Ved flytebryggen i Klubbukt skal det ha vært 4-5 stykker som så på båtene i helga og noterte flittig. De var der med estiskregistrert varebil, sier en Kvalsund-beboer til iFinnmark.

Sykkeltyverier i Lakselv

Det skal også ha vært flere tilfeller av sykkeltyverier i Lakselv, ifølge meldinger i sosiale medier. Det vises til en hvit utenlandskregistrert varebil som man frykter kan ha sammenheng med kriminell virksomhet.

iFinnmark har ikke klart å få kontakt med lensmannskontoret i Porsanger, og heller ikke operasjonssentralen i Vest-Finnmark kan bekrefte tyveriene i Lakselv.

– Vi er ikke kjent med dette, men vil oppfordre alle som blir frastjålet ting eller foretar slike observasjoner om å ta kontakt med politiet, sier operasjonsleder Anders Vidringstad til iFinnmark.

Ikke meldt om tilfeller i Alta

Problemet med omreisende kriminelle er ikke nytt i Finnmark.

Politioverbetjent ved Alta lensmannskontor, Svein Tore Nilsen, opplyser at det så langt i år ikke er meldt om slike forhold i Alta. I fjor var det imidlertid slike saker på politiets bord.

– Vi har registrert at det har versert saker om merking av dører i blant andre Tromsø, men har ikke fått slike meldinger fra Alta i år. Det er imidlertid ikke ukjent at det kommer meldinger om utenlandske vinningskriminelle, da vanligvis om sommeren. Dette har økt med årene, sier Nilsen.

Nordlys meldte tidligere i juni om slike hendelser i Tromsø.

Han oppfordrer folk til å holde øyne og øre åpne.

– Om det går folk på dørene, kan det være noen med høyst ærlige hensikter. Vi ber folk om å melde fra ved avvik fra det normale. Å selge på dørene er ikke ulovlig, sier Nilsen.

Etterforskningsleder Bjørn Tore Svendsen i Hammerfest har ikke besvart iFinnmarks henvendelse mandag.

Artikkeltags