– Jeg håper på en god debatt hvor man ikke slår hverandre i hodet med tall og påstander

NOTERER: Regiondirektør i NHO, Målfrid Baik, lover å følge godt med, og notere eventuelle lovnader fra politikerne.

NOTERER: Regiondirektør i NHO, Målfrid Baik, lover å følge godt med, og notere eventuelle lovnader fra politikerne. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

NHO, iFinnmark og Alta næringsforening inviterer til valgdebatt.

DEL

Tirsdag stiller ni stortingskandidater til valgdebatt i Alta.

Regiondirektør hos NHO Finnmark, Målfrid Baik, tror at regionreformen blir et hett tema i diskusjonen.

– En debatt mange har engasjert seg i er regionreformen som dagens regjering har satt i gang, sier hun, og legger til at det er viktig å ha fokus på næringssaker i valget som kommer:

– Våre bedrifter bidrar til nødvendig verdiskapning og samfunnsutvikling i fylket. Når det gjelder næring og industri, ser vi på betydningen av hva som skal til for at vi skal få til industrietableringer, nye arbeidsplasser og vekst.

Håper på en saklig tone

Hun trekker frem Nussir som et grunnlag for diskusjon.

– Nussir er jo et eksempel der det har gått 10 år, og de ennå ikke har fått startet opp. Det er betimelig å spørre våre stortingskandidater hvordan de skal bidra til planleggingsprosesser og betingelser for å gjøre slike etableringer mer forutsigbart.

Hun håper på masse engasjement, men også en saklig tone i debatten tirsdag.

– Jeg håper det blir en god debatt hvor man ikke driver og slår hverandre i hodet med tall og påstander om hva som har skjedd og ikke skjedd med de ulike regjeringssammensetningene opp igjennom årene. Det handler om å løfte blikket framover og å se hvilket samfunn de ønsker framover i tid. Jeg registrerer også nasjonalt at debattformen har spisset seg til, hvor det også gis personkarakteristikker som jeg håper at vi holder oss for gode til, sier Baik.

Noterer løfter

Hun lover deretter å følge med på eventuelle løfter fra kandidatene.

– Våre bedrifter er veldig opptatt av hva som sies innen temaet næring, så jeg kommer dermed til å sitte å lytte og notere hva de ulike kandidatene sier og eventuelt lover. Vi skal være flinke til å minne dem på hva de har lovet for å si det slik.

Ansvarlig redaktør for iFinnmark, Finnmark Dagblad og Finnmarksposten, Arne Reginiussen, sier at denne debatten er den første av flere som skal ta plass fram mot valget.

– Vi håper på god temperatur i debatten, og temaer blir blant annet reformer, infrastruktur, næring og industri.

Publikum får «grille» kandidatene

Han forteller også at publikum får muligheten til å stille spørsmål.

– Vi kommer til å åpne for at publikum som møter opp kan stille spørsmål til politikerne. Det er fritt fram for å møte på City Scene for alle som ønsker å høre debatten. I tillegg sender vi direkte på iFinnmark.no fra klokka 20.00 tirsdag.

De som stiller til debatt er Runar Sjåstad (Ap), Frank Bakke-Jensen (H), Trine Noodt (V), Bengt Stabrun Johansen (Kp), Jan Olsen (SV), Ørjan Jensen (MDG), Bengt Rune Strifeldt (FrP), Turid Lien (Krf) og Geir Iversen (Sp).

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags